Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevleri arasında, anayasa ve kanunlar çerçevesinde milletçe dayanışma ve bütünleşme anlayışıyla, siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak toplumu din konusunda aydınlatmak, cami ve mescitleri ibadete açmak-yönetmek yer almaktadır. Yüce dinimizin evrensel tebliği ve mesajları camilerden tüm topluma iletilir. Camiler birlik ve beraberlik mekanlarıdır. Asli fonksiyonlarının dışında camiler; kültür merkezi, ibaret yeri, tarih ve geleneklerimizin yaşatıldığı kutsal mekanlardır. Camilerimizi şenlendiren, anlam katanlar ise din görevlisi meslektaşlarımızdır.

3 Mart 1924 tarihinden beri fedakar ve cefakarca görev yapan din gönüllüsü arkadaşlarımız hiçbir karşılık beklemeden üzerlerine düşün vazifeyi yerine getirmenin gayreti içerisindedirler.  1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler Haftası’nın ismi Türk Diyanet Vakıf-Sen tarafından başkanlık yetkililerince imzalanan Ekim-2002 Kurum İdari Kurul sonrasında 5 Mart 2003 tarihinde ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak değiştirilmiştir. Fakat son yıllarda ve bu yıl da bu hafta içerisinde ‘Din Görevlilerinin isminin geçmemesi ve sadece Camiler Haftası olarak anılması 130 bin civarındaki din görevlilerini üzmektedir. Bu haftada camilerimizin inşası, tadilat ve tamiratı ile vatandaşımızı camiye nasıl davet edebiliriz konuları konuşulurken bu görevi yapacak olan din görevlisi arkadaşlarımızın da daha iyi nasıl rehberlik yapabilmesi için çalışmalar yapılmalıdır.

Başkan Arabacı, Din gönüllüsü arkadaşlarımız; çalışma şartlarının iyileştirilmesi, lojman problemleri, ek gösterge farklılıklarının giderilmesi, tayin ve atama problemlerinin çözümü, amir-memur ilişkilerinin iyileştirilmesi, kurumdan istenilen taleplerin karşılanması gibi mevzuat içerisinde birçok beklentilerinin karşılanması konularında yetkililerden sıkıntılarına çözüm beklemektedirler. Kutlanılan bu haftanın içerisinde ‘din görevlisi’ isminin geçmesini beklemekteyiz. Bu konuda başkanlık yetkililerimizi bir kez daha duyarlı olmaya ve din görevlilerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Önemli gün ve haftalarda verilen temalardaki insan onuru, sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve birlik mesajlarının yerine getirilmesini arzu ediyoruz.”dedi