Özellikle de haftanın önemli öznesi olan, her an vatandaşlarımıza hizmet eden din görevlilerimize yani Diyanet çalışanlarına daha çok ilgi ve özen gösterilmeli, çalışanlar unutulmamalıdır. Bu hafta bir fırsat bilinerek, bütün Diyanet çalışanlarının problemleri enine boyuna tartışılmalı ve çözüm yolları bulunmalıdır."

Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, din görevlilerinin sahipsizliğinin üzüntü verici olduğunu, ilgi ve sevgiye ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Maalesef din hizmeti veren görevlilere, camilerin inşasına gösterdiğimiz ilgi kadar önem vermiyoruz" dedi.

Arabacı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, kutsal camiler kadar bu camilerde görev yapacak insanların da önemli olduğuna dikkat çekerek, "Din görevlileri, dini kendilerine görev edinmiş, din konusunda halkı aydınlatacak ve onlara rehberlik edecek insanlardır. Bundan dolayı dinden ne anladığımız, din görevlisine yükleyeceğimiz anlam ve fonksiyonla doğrudan ilgili olmaktadır. Maalesef din hizmeti veren görevlilere, camilerin inşasına gösterdiğimiz ilgi kadar önem vermiyoruz" diye konuştu.

Din görevlisinin sosyal hayatta önemli bir konumu bulunduğunu ifade eden Arabacı, şunları kaydetti:

"Din görevlilerinin, bu memleketin huzurunda, emniyetin ve asayişin temininde yüzde 50 payı vardır. Eğer hutbeleri ve vaazları bir yıl terk edelim, iddia ediyoruz ki bu milletin huzuru bozulur. Yaptığımız görevi kimse küçümseyemez ve hafife alamaz. Din görevlilerinin en büyük şikâyetlerinden biri de sevgi ve sahipsizliktir. Sevgi ve ilginin esirgendiği moralsiz din görevlisinden başarılı bir din hizmete beklemek hayal olur."
Ayrıca Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, Muharrem ayının ve hicretin Müslümanlar için büyük bir önem taşıdığına dikkat çekerek, “Her Müslüman Hicri yılbaşını bir nefis muhasebesi yapmalı, Tüm camiamızın, ülke insanımızın ve Müslüman kardeşlerimizin hicri yeni yılını ve Camiler ve Din görevlileri haftasını kutluyor tebrik ediyorum, Hicri yılbaşının ,Muharrem ayının  bütün ümmet için uyanışın dirilişin insanlık içinde bir hidayet vesilesi olmasını İslam dünyasındaki kan ve gözyaşının ,ülkemizdeki terör ve anarşinin bir an evvel sona ermesini Rabbimden niyaz ediyorum. "dedi