Kampanya her  hafta bir mahallede yapılacak. Başkan Arıkan,”Başlattığımız temizlik kampanyası ile hem ilçemizin pırıl pırıl olmasını sağlayacağız hem de temizlik kültürünü yerleştireceğiz . Çukurovalının da bu kampanyaya ilgi göstereceğini umuyor ve temizlik filomuzdaki yerlerini almalarını bekliyoruz” dedi.
Temizlik hizmetlerindeki çıtanın yükselmesinde sadece belediyenin göstereceği yüksek performansın yetersiz kalacağını, bölge halkının da bu hizmete duyarlılık göstermesi gerektiğini belirten Başkan Arıkan,”Biz ilçemizden hergün 320 bin kg çöp topluyor, 400 bin metre yolu süpürüyor ve ayda 150 bin  kg katı atık geri dönüşümüyle başarılı bir ilçeyiz. Belediyelerin sadece belirli saatlerde çöp toplaması yetersiz kalabilir. Vatandaşlar arasında temizlik konusunda otokontrol sistemini yerleştirmeliyiz. Örneğin, vatandaş su içtiği pet şişeyi rastgele atmayı bir ayıp, bir kusur olarak görmelidir. Bu davranışı yapanı diğer bir vatandaş uyarmalıdır. Aynı şey sigara izmariti için bile geçerli olmalıdır. Belediye temizlik filosu her evin, her apartmanın her işyerinin önünde 24 saat nöbet tutamaz. Ama vatandaşlar otokontrol sistemini benimserse ki, -beklentimiz ve hedefimiz odur- zaten sokaklar ve ev önlerinde 24 saat nöbet tutuluyor olacaktır” diye konuştu.
Recep Birsin Özel İlköğretim Okulu öğrencilerinin de katıldığı temizlik kampanyasında Mahfesığmaz Mahallesi’ndeki sokaklar temizlendi. Ayrıca Çukurova Belediye tarafından oluşturulan mobil araçta öğrencilere çevre konusunda bilgiler verildi.