Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Ülkemizin, milletimizin geleceği olan çocuklarımızı eğiten, öğreten ve yarınlarımızın tasarlanmasında fikir teri döken, emek veren öğretmenlerimiz için ne yapsak azdır.” dedi.

BEŞERİYETİN VAR OLUŞUNDAN BERİ…

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Öğretmenler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, bilginin ve öğretmenlik müessesesinin önemine dikkat çekti. Avcı “Hiç kuşku yok ki; bilgi, beşeriyetin var oluşundan beri tüm zamanlarda en kıymetli hazine olagelmiştir ve bu hazinenin çocukluktan itibaren insanlara aktarılmasında en büyük pay öğretmenlerindir.” diye konuştu.

BİLGİ VE ÖĞRETMENLİĞİN ÖNEMİ…

Başkan Bünyamin Avcı, devamla “En güzel öğretmen olan Sevgili Peygamber’imizin (s.a.v) vefatının ardından O’nun 4. Halifesi olan Hz. Ali (r.a) bu iki kaynağın önemini ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözleriyle çok veciz şekilde anlatmıştır. Türk milleti için en büyük eğitim meşalesini yakan ve seferberlik başlatan, ‘Başöğretmen’ unvanı alan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ şeklindeki ifadesiyle aynı önemi ortaya koymuştur” ifadesini kullandı.  

“HER TÜRLÜ ÖVGÜYE LAYIKTIRLAR”

Avcı, mesajını şöyle bitirdi:

“Bu derece önem arz eden bir sahada öğretmenlik kurumunun seçkin temsilcileri, her türlü övgüye ve takdire layıktırlar. Ülkemizin, milletimizin geleceği olan çocuklarımızı eğiten, öğreten ve yarınlarımızın tasarlanmasında fikir teri döken, emek veren öğretmenlerimiz için ne yapsak azdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Şehitlik mertebesine ulaşan, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Vatanımızın selameti, milletimizin, İslam’ın geleceği ve güçlenmesi için emek veren, hâlen fiilen çalışan, emeklilik hayatı yaşayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”