Başkan Çetin, “Bu büst çocuklarımıza çalışmak, iyi insan olmak, vatana sevdalanmak için ilham versin, çocuklarımıza rehber olsun” dedi.

“BU BÜST SİZLERE REHBER OLSUN”
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi tarafından Sabancı İlkokulu’nun bahçesine yaptırılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün açılışını yaptı. Büst açılışını okul yönetimi, veliler, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte gerçekleştiren Belediye Başkanı Soner Çetin, bir okula armağan edilebilecek en güzel şeylerden biri olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünü açıyor olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Öğrencilerin teşekkür ettiği Başkan Çetin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünü bu güzel okulumuza yaptırmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ne mutlu bize ki böyle bir önderimiz varmış. Bu büst çocuklarımıza çalışmak, iyi insan olmak, vatana sevdalanmak için ilham versin, çocuklarımıza rehber olsun. Büstümüzün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“GELECEĞE IŞIK TUTAN NUTUK OKUYUN” 
Gerçekleştirdiği Nutuk dağıtımı ile kamuoyunda geniş yankı uyandıran Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, öğrencilere ve velilere Nutuk okumalarını tavsiye etti. Çetin,“Ulu Önder’in sadece büstünü yapmakla olmaz. Onun düşünce ve fikirleri bizlere, sizlere, hepimize rehber olmalı. Atatürk’ün ölümsüz eseri, tarihe ve geleceğe ışık tutan Nutuk’u mutlaka okuyun” diye konuştu. Konuşmanın ardından Başkan Çetin okul yönetimi, veliler, öğretmenler ve öğrenciler ile Atatürk büstünün açılışını yaptı. Öğrenciler Atatürk büstünün yanına gelerek fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.