23 Nisan 1920 tarihinin Cumhuriyet devriminin tarihi olarak kayıtlara geçtiği gün olduğunu hatırlatan Çetin, ‘’Geleceğin Çukurova’sını, Adana’sını ve Türkiye'sini emanet edeceğimiz çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların refahı ve mutluluğu da ortak gayemiz’’ diye konuştu.

 

ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU ORTAK GAYEMİZ

23 Nisan 1920 günü açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bağımsızlık yolundaki taşıdığı anlam ve önemin her Türk insanı için gurur vesilesi olduğunu belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ‘’Barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri olarak, dünyaya en güzel gözlerle bakan, yaşamak için bizlere umut veren, can veren çocuklarımız kocaman yürekleriyle bizleri geleceğe taşıyorlar. Geleceğin Çukurova’sını, Adana’sını ve Türkiye'sini emanet edeceğimiz çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların refahı ve mutluluğu da ortak gayemiz. Çünkü onlar yakın zamanda elde edecekleri başarılarla ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacaklardır" ifadesini kullandı.

BAYRAM İLAN EDEN TEK LİDER; ATATÜRK

Mustafa Kemal Atatürk 'ün dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek lider olduğuna dikkat çeken Başkan Çetin, "Bağımsız, demokratik, laik yönetim biçimi 23 Nisan 1920 tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan devrim kararlarıyla tüm dünyaya ilan edilmişti. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bugünü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan ederken Türk milletinin geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret etmişti’’ dedi. Başkan Çetin mesajını şöyle sürdürdü: Türkiye'nin 95 yıllık tecrübesinin ve 23 Nisan 2015'te ülke olarak gelinen nokta her ferde çok büyük sorumluluklar yüklüyor. Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek ‘bayram’ olan bu günde; kalplerindeki masumiyeti gözlerindeki ışıkla bugünümüzü ve yarınımızı aydınlatan çocuklarımızın “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum.

ÇETİN: 23 NİSAN’DA BİNLERLE YÜRÜYECEĞİZ

20-24 Nisan tarihleri arasında Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı Şenliği düzenlediklerini belirten Başkan Çetin,’’Bu çocuk haftasında hem çocuk tiyatroları hem de çocuk halk oyunları ekiplerinin gösterileri oldu. Gürcistan, Kıbrıs ve Acaristan’dan konuk çocuklarımızla şenliğimiz daha da renklendi’’ şeklinde konuştu. 23 Nisan Perşembe günü ise Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Gökkuşağı kavşağında toplanılacağını belirten Başkan Soner Çetin, yapılacak etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi: Saat 17.00’de toplanıp 18.00’de kortej yürüyüşümüzü başlatacağız. Binlerce vatandaşımızla birlikte Uğur Mumcu Bulvarı’na ulaşacağız ve orada yurt içinden ve yurt dışından gelen konuk halk oyunları ekiplerimiz yine gösteriler yapacak. Daha sonra Zakkum konseri olacak. 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşayacağız. Kutlamalara tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.