Türkiye’nin en güvenilir kişisi ve Usta Televizyoncu Uğur Dündar’ın çağrısı üzerine, Kütahya’nın Dumlupınar ilçesini kardeş şehir ilan eden ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Dumlupınar’a sahip çıkan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kuvayi Milliyeci bir dedenin torunu olarak, Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı Dumlupınar’a sahip çıkmak hepimizin görevi. Biz de bu görevi yerine getirerek, Sayın Uğur Dündar’ın çağrısına katkı koymaya çalışıyoruz” dedi.

Dumlupınar ilçesine, Başkan Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu, Fen İşleri Müdürü Cihan Bayram ve Park Bahçeler Müdürü Serdar Biçan’la birlikte giden Başkan Soner Çetin, ilçede Uğur Dündar ve Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan’la biraraya geldi. Başkan Tezcan’ın spor tesisi talebi için teknik ekibi yer incelemesi yapmak üzere görevlendiren Başkan Çetin, “Türkiye’nin en güvenilir kişisi olan Sayın Uğur Dündar’ın, Dumlupınar için çağrısına kayıtsız kalamazdık. Biz de harekete geçerek, araç ve iş makinesi tahsisi yaptık. Bununla da yetinmeyip, Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Tezcan’ın spor tesisi eksiğini gidermemizi istemesi üzerine, ekibimiz sahada inceleme yaparak, çalışmalarına başladı. Buranın en kısa zamanda projesini hazırlayıp, hayata geçireceğiz. Dumlupınar’ımızın en büyük eksiklerinden biri olan spor tesisinin açılışı yapacağız” diye konuştu.


Dumlupınar’ın hakettiği hizmetleri alabilmesi ve milli ruhun yaşatılması için hareke geçen Usta Televizyoncu Uğur Dündar’a da teşekkür eden Başkan Soner Çetin, “Böylesine önemli bir görevi üstlenen Sayın Uğur Dündar’a, bizlere buralarda hizmet etme imkanı tanıdığı için teşekkür ederiz. Dumlupınar için elimizden ne geliyorsa yapmak bizim boynumuzun borcu” ifadesini kullandı.
Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan da, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve ekibine, yardımları ve çalışmaları için teşekkür etti.
Başkan Soner Çetin, milli mücadele için çocuk yaşlarda düşmana karşı savaşan ve şehit olan Adanalı şehitlerin anıt mezarlarını da ziyaret ederek, Dumlupınar Şehitliği’nde kahraman vatan evlatlarının mezarlarına karanfil bıraktı.