Sosyal paylaşım ağları Facebook İnstagram ve Twitter üzerinden vatandaşlardan gelen soruları #sensorbaşkancevaplasın adı altında yanıtlayan Çetin, vatandaşların sıkıntılarını dinlediği, sorularına cevap verdiği etkinliği sosyal medya hesapları üzerinden yapıyor. Çetin, 1 saat 20 dakika süren ilk sosyal medya buluşmasında 95 soru yanıtladı. 

ÇETİN’İN YENİ PROJESİ: SEN SOR BAŞKAN YANITLASIN 

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ‘Sen Sor Başkan Cevaplasın’ sosyal medya etkinliği kapsamında halkla buluşuyor. Sosyal paylaşım ağı Facebook İnstagram ve Twitter üzerinden gelen soruları #sensorbaşkancevaplasın adı altında yanıtlayan Çetin’in, yarım saat olarak belirlediği program yoğun ilgi üzerine tam 1 saat 20 dakika sürdü. Klavyenin başına geçerek sosyal medyada halkla buluşan Başkan Soner Çetin, vatandaşlardan gelen soruları tek tek yanıtladı. Çetin, ilk sosyal medya buluşmasında 95 soru cevapladı. Çetin yoğun ilgi gören buluşmaları her hafta gerçekleştirerek vatandaşla birebir etkileşim içinde olacağını söyledi.

“HALKLA BULUŞMAK EKMEK SU GİBİ İHTİYAÇ BANA”

Belediye Başkanı olduktan sonra telefon numarasını değiştirmeyen, göreve geldiği günden bu yana aralıksız her cuma Halk Günü yapan ve yaklaşık bir yıldır Sabah 06.00 Halk Buluşmaları düzenleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Halkla buluşmak ekmek su gibi ihtiyaç bana” diyor. Yaz aylarının gelmesiyle vatandaşlardan gelen talep üzerine Halk Günleri’ni ayda bire düşüren Çetin, her gün sahada vatandaşla birebir görüşüyor ve halkın içinden çıkmıyor. Vatandaşla 7/24 birebir doğrudan iletişimin önemine inanan Çetin, Çukurova’yı büyük bir aile olarak değerlendirdiklerini ve bu ailenin tüm fertlerinin yönetimin içerisinde aktif olarak yer almasını istediğini ifade etti.  Çetin “Göreve geldiğimiz gün hemşehrilerimize Çukurova’nın sakini değil sahibi olun çağrısında bulunduk. Bu çerçevede hemşehrilerimizi yönetime dahil etmek için projeler uygulamaya koyuyoruz. Bu kapsamda başlattığımız ‘Sen Sor Başkan Cevaplasın ’ programımızla vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Gelen soruların bir kısmını doğrudan cevaplıyorum. Sonrasında cevaplayamadığımız sorulara ise daha sonra mutlaka cevap veriyoruz” diye konuştu.