Projenin onaylanmasında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere, eski Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Gül Demet Sarı’ya, bakanlık bürokratlarına, müşavir firma SAMPAŞ’a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Başkan Çetin, “Adana’ya kazandırdığımız bu muhteşem projeyi hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Adana’nın örnek projesini kısa sürede tamamlamak için herşey hazır” dedi.


ADANA’NIN GÖZDESİ OLACAK

Adana’nın merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri mahallesindeki 107 hektarlık kentsel dönüşüm projesinin onaylanmasını uzun süredir beklediklerini belirten Başkan Çetin, “Adana’mızın, hatta Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında bulunan Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Kentsel dönüşümün yapılacağı alanda yaşayan vatandaşlarımızın sıklıkla gündeme getirdiği ve bizim de canla başla hazırlayıp takip ettiğimiz projemiz nihayet onaylandı. Bu onay sürecinde, bizleri yalnız bırakmayarak destek olan başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki başta olmak üzere, eski Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Gül Demet Sarı’ya, bakanlık bürokratlarına, müşavir firma SAMPAŞ’a ve tüm ilgilere teşekkür ediyorum. Onaylanan bu projemizle, Adana’nın en gözde yaşam alanını oluşturmuş olacağız” diye konuştu.


ADANA’MIZA HAYIRLI HAYIRLI OLSUN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütülen Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, hem Adana’ya, hem de ülkeye örnek bir proje olmasının yanı sıra, ekonomik olarak da büyük katkıda bulunacağına dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Büyük emekler harcayarak yürüttüğümüz projemizin onayı ile yaşadığımız mutluluğu halkımızla yürekten paylaşıyorum. Burada kurulacak örnek şehir, kentimize ve ülkemize de kentsel dönüşüm alanında öncü olacak bir projedir. Projemizin Adana’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Çetin, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi konusuyla ilgili 17 Mart 2017 Cuma günü geniş bir basın toplantısı düzenleyecek.