11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın habercisi olan ve Şaban Ayı’nın 15’inci gecesine denk gelen Berat Kandili'nin önemine değinen Başkan Fikret Yeni, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Berat Kandili’nin aydınlattığı manevi ortam, dinimizin genel ibadet ve hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin gerçekleşebilmesi için önce Cenab-ı Hakka içtenlikle yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak O’ndan af dilemek, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş gerekir.

Berat Kandili kurtuluş, bağışlanma ve arınma gecesidir. Berat Kandili bizlere tefekkür etme, kendimizi sorgulama, dargınlıkları, küskünlükleri giderme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Bizlere heveslerimizin ve nefsimizin esaretinden kurtularak iyilik ve adaleti sağlamayı, gerçek özgürlük olan beratımıza kavuşmayı, sadece Allah’ın affına mazhar olmayı değil, affedici olmayı da öğretir.

Bu mübarek gece dolayısıyla, inanıyorum ki tüm inananlar vicdani bir muhasebe yapacak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacak ve dualar edecektir.
Bu itibarla tüm İslam Aleminin ve vatandaşlarımızın Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini diliyorum.”