Bazı Türk derneklerinin davetlisi olarak Almanya’ya giden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu ülkede yaşayan gurbetçi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan ile birlikte ilk olarak bazı belediyeleri ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, belediye başkanları ile sohbet edip karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Bu arada Bochom Belediyesi, Seyhan Belediyesi ile kardeş belediye olma taleplerini Başkan Karalar’a iletti.   Başkan Karalar, daha sonra Almanya’da düzenlenen Gadir-i Hum bayramı etkinliklerine katılarak bir konuşma yaptı.

ADANALI AİLELERİN DÜĞÜNÜNE KATILDI
Gurbetçi vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Karalar, ilk günün akşamında Mönchengladbach’ta Adanalı ailelerin düğününe konuk oldu. Güvercin ve Sırlıbaş ailelerinin düğün töreninde Başkan Karalar’a eşi Nuray Karalar’da Milletvekili Aydın Uslupehlivan’a da eşi Çiler Uslupehlivan eşlik etti.

DUİSBURG CHP TEMSİLCİLİĞİNE ZİYARET
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, Duisburg’taki Cumhuriyet Halk Partisi Temsilciliği’ni de ziyaret etti. Burada parti temsilcisi ve parti üyeleri ile bir süre sohbet eden Başkan Karalar, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Adana’dan başarılı bir belediye başkanının kendilerini ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten gurbetçi vatandaşlar uzun süredir Başkan Karalar’ı davet ettiklerini ancak başkanın işlerinin yoğunluğu nedeni ile ziyaretin bu zaman kısmet olduğunu ifade etti.

OBERHAUSEN’DE RUHİ SU’YU ANMA ETKİNLİĞİ
Almanya’da bir dizi açılış ve etkinliklere de katılan Başkan Zeydan Karalar, Oberhausen kentinde düzenlenen Ruhi Su’yu anma etkinliğine de katıldı. Türk vatandaşların yoğun ilgisi ile Almanya’da birçok kete giden ve çeşitli temaslarda bulunan Karalar, Almanya’nın Stadtion kentinde vefat eden Salim Kopal’ın taziye evini ziyaret etti. Merhumun ağabeyi Mesut Kopal’a ve ailesine baş sağlı dileğinde bulundu.