Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede bulunan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıda yapılan hizmetler ile ilgili muhtarlara bilgi verildi. Seyhan Belediyesi’nden memnun olduklarını belirten muhtarlar, Başkan Zeydan Karalar’a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Bu arada Başkan Zeydan Karalar, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü de kutladı.

 “MUHTAR HEM DEVLETİN HEM DE VATANDAŞIN TEMSİLCİSİNDİR”

Vatandaşın iyi-kötü her an yanında muhtar olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, muhtarların hem devletin hem de vatandaşın temsilcisi olduğunu söyledi. Başkan Karalar, “Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla görevlerini fedakârca yürütmektedir. Muhtarlık öyle bir şeydir ki hem halkı hem de devleti temsil eder. Hizmetlerin karşılığı kuşkusuz maddiyattan çok manevi haz olsa da bizler belediye yönetimi olarak ihtiyaçlarınızın karşılanma noktasında sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz. Çalışma alanlarınızın daha geniş ve iyi bir ortam olması için her an muhtarlarla birlikte olmaya çalışıyoruz. Muhtarlar direk halk ile olan insanlardır. Halkın sorunlarını ve çözüm yollarını en iyi bilenlerdir” ifadelerini kullandı.

MUHTARA NİKÂH KIYMA YETKİSİ VERİLSİN

Muhtarlara nikâh kıyma yetkisi verilmesinden taraf olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, müftülere verilen nikâh kıyma yetkisinin alınıp muhtarlara verilmesini gerektiğini söyledi.


ÇANAKKKALE VE AFYON’A GİDİLECEK

Önümüzdeki günler için muhtarlara bir de söz veren Başkan Zeydan Karalar, çalışmalara başladıklarını ve muhtar arkadaşlarla birlikte Çanakkale’ye gideceklerini söyledi. Konu ile ilgili Halkla ilişkiler müdürlüğünün çalıştığını belirten Başkan Karalar, Çanakkale’nin ardından havaların soğumasıyla Afyon’a gidecekleri belirtti.
Toplantının ardından Başkan Karalar’a yapılan hizmetlerden dolayı muhtarlar tarafından plaket verildi.