Fuar gezisi sonrası öğrenciler tekrar okullarına bırakılırken uygulamanın fuar bitiş tarihi olan 15 Ocak Pazar gününe kadar ücretsiz olarak süreceği bildirildi.
Adana’da sürmekte olan ve 15 Ocak 2017 Pazar gününe kadar açık kalacak olan TÜYAP 10. Çukurova Kitap Fuarı’na katılmak isteyen öğrencilere Seyhan Belediyesi’nden büyük katkı. Fuara katılmak isteyen öğrencilere araç tahsis eden Seyhan Belediyesi İdari İşler Müdürlüğü okullardan aldığı ödercileri 100. Yıl’daki TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ne götürüp fuar gezisi sonrası okullara geri bırakıyor.
Kitap okumanın önemine vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu anlamda gençlere kitap okuma alışkınlığını kazandırmak için Adana’da bu yıl 10’nuncusu düzenlenen kitap fuarının çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Karalar, “Bizler kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Maalesef çocuklarımızın gençlerimizin kitap okuma oranı Avrupa standartlarının çok altında. Çağdaş toplumlar yetiştirmek için öncelikle kitap okumak gerekli. Bizlerde gençlerimize, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırabilmek için şehrimizde bu yıl 10’ncusu gerçekleştirilen kitap fuarının fırsata çevirip gençlerimizi fuara taşıma kararı aldık. Bu şekilde gençlerimize, çocuklarımıza şehrimize gelen yazarlarla bir araya gelme fırsatı sunmak istedik “ifadelerine yer verdi.
Seyhan Belediyesi’nin öğrencileri kitap fuarına taşıma hizmeti fuarın sona ereceği 15 Ocak tarihine kadar devam edecek.