Çukurova Sanat Girişimi Platformu’nun çatısı altında faaliyet gösteren Çukurova Sanat Günleri ve Yazarlarevi Derneği’nin çalışmaları hakkında da Başkan Karalar’a bilgi veren heyet üyeleri önümüzdeki günlerde yapılması planlanan kültür ve sanat etkinlikleri konusunda da işbirliği halinde olacakları konusunda görüş birliğine vardı.

Çukurova Sanat Girişimi Kurucusu Çetin Yiğenoğlu ve ona eşlik eden Sanat Girişimi Gönüllüleri, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’la geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan ‘Yazarlarevi Derneği’ne tahsis edilecek tarihi konağın restorasyonu hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı Karalar, Yazarlarevi Derneği’nin faaliyet göstereceği tarihi binayla ilgili olarak şunları söyledi; “Söz konusu binanın kamulaştırma işlemi tamamlandı. Proje hazırlık aşamasına geçildi. Önümüzdeki günlerde binanın restorasyon ihalesi gerçekleştirilecek.” Çetin Yiğenoğlu, Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın oluşturdukları sanat girişimi platformunun faaliyetleriyle ilgili samimi yaklaşımlarına ve çalışmalara verdiği katkıya teşekkür etti.

BAŞKAN KARALAR 6 BİN YILLIK SEMBOLLERİ SEYHAN’DA YAŞATACAK

Çukurova Sanat Girişimi Platformu’nun Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaretinde gündeme gelen çok önemli bir projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi konusunda da işbirliğine varıldı. Seyhan Belediyesi’nin gerçekleştireceği bu çalışmada 6 bin yıllık bir felsefesi bulunan iki önemli yapı şehrin kültür yaşamına dâhil olacak.

Çukurova Sanat Girişimi Kurucusu Çetin Yiğenoğlu yapımına karar verilen kültür anıtlarıyla ilgili şu bilgiyi verdi; “Uluslararası Sanat Günleri’nin iki sembolü var. Biri Adonis Çiçeği, diğeri Çukurova Ödülü Plaketinin sembolü olan Torosların Boğası. Her ikisinin de yaklaşık 6 bin yıllık felsefesi ve bir öyküsü var. Bu iki sembolün üç boyutlu biçimde Sayın Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ın uygun göreceği bir meydanda veya parkta heykel haline getirilmesini böylece Adana’nın binlerce yıllık tarihine sahip çıkması amacıyla bir öneride bulunduk. Her iki sembolün yontu haline getirilmesi için ressamların çalışmaları ve rölyefler üzerinde yer alacak yazıları kendisine takdim ettik. Karşılıklı güven, sevgi ve saygı bağlamında bir görüşme oldu” dedi.

KARALAR: “SANATIN VE SANATÇININ YANINDAYIZ”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar. Çukurova Sanat Girişimi Platformu’nun kendisini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Karalar, “Büyük Atatürk’ün kültür ve sanat faaliyetleri ile ilgili ortaya koyduğu kararlı iradenin takipçisiyiz. İmkânlarımız ölçüsünde her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Çukurova Sanat Girişimi Kurucusu Çetin Yeğenoğlu başkanlığında gerçekleştirilen ziyarete konseyin Orhan Apaydın, Prof. Erman Artun, Hülya Başak Ekmekçi, Demet Duyuler Doğan, Sevim Sever ve Duran Aydın’dan oluşan gönüllüler heyeti de katıldı. Görüşmede Seyhan Belediyesi Kültür Müdürü Güven Boğa’da hazır bulundu.