Bazı köylerde ise ekmek yapan bayanlarla karşılaşan ve burada kendi çevirmesini pişiren ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Özgan, “Bizim bu ziyaretlerimiz ilk olmayıp, her yıl bu köylerimize ziyaretlerde bulunup, köylü vatandaşlarımız ile bölge üzerine sohbet ederiz. Ben de köy hayatını yaşadım. Hatta çobanlık yapıp, tarlada çalıştım. Köylü vatandaşlarımızın dertlerini iyi bilirim.” Dedi. “Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” kategorisinde Başbakanda elinden alınan ödüle de değinen Başkan Özgan, “Geçtiğimiz aylarda Sayın başbakanımızda ödül aldık. Bu ödül Kozan halkınındır. Bu onur Kozan halkınındır. Asıl bu ödülü hak eden vatandaşlarımızdır. Beni seçmemiş olsalardı. Bu hizmetler yapılıp bu ödül alınmış olmayacaktı. Kozan’da yapmış olduğumuz hizmetler. Gelecekte de yapacağımız hizmetlerin teminatıdır” dedi. 

 

Köylü vatandaşlar ise; Sayın başkanımız sizi sonunu kadar destekliyoruz. Köyde ikamet ediyor olsak ta yapmış olduğunuz hizmetleri yakinen biliyoruz. Her yıl köyümüze ziyarete geliyorsunuz dertlerimiz dertleniyorsunuz. Biz inanıyoruz ki Kozan’a yapılan hizmetler gelecekte köylerimize de yapılacaktır.” dediler.

 

Arkaca Köyü Muhtarı Hikmet Aslan, Salmanlı Köyü Muhtarı Ahmet Polat, Kızlarsekisi Köyü Muhtarı Süleyman Sağlam, Ergenuşağı Köyü Muhtarı Bülent Bozdağ, Marangecili Köyü Muhtarı Adem Doğan, Kalkumaç Köyü Muhtarı Nazmi Üstündag, Gözbeyaz Köyü Muhtarı Mustafa Kor, Akkaya Köyü Muhtarı Musa Akkoç, Kapıkaya (Hançakırı) Köyü Muhtarı Benan Oğul ve Yukarıkeçili (Çardak) Köyü Muhtarı Rüstem Elbüken köylerine yapılan ziyaretlerden dolayı Başkan Özgan ve beraberindekilere teşekkür ettiler.    

 

Başkan Özgan’a eşlik eden AK Parti Kozan İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili ise köyleri ziyaret edip hal hatır sorduklarını ve köylü vatandaşların sorunlarını dinleyip çözüp yolları ürettiklerini söyledi. Bilgili, “Bu ziyaretlerimiz yaz kış sürdürmekteyiz. Amacımız sürekli köylü vatandaşlarımızdan biri gibi hareket edip, her daim onların yanında olmaya gayret gösteriyoruz.” Diye konuştu.

 

Büyükşehir kanununun da anlatıldığı ziyaretlere AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yurdagül Boyraz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kurtaran, İl Genel Meclis Üyesi Hadi Tekdemir, AK Parti Kozan ilçe yönetim Kurulu Üyeleri Mislina Menevşe, Mustafa Kütük ve Salim Akkoç’ta eşlik ettiler.