Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan Enerjisa Tufanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temeli geçen ay düzenlenen törenle atıldı. Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu, Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yaylacı, Garnizon Komutanı Yasin Mertcan, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, Sabancı Vakfı Yöneticisi Can Resuloğlu,Tufanbeyli Termik Santral yöneticileri Mehmet Sakaryalı, Selçuk Erkek, M. Ali Temel, AK Parti ilçe Başkanı Hasan Kafadar, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum kuruluşlarının amir ve memurları, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 
12 DERSLİKLİ 

34 bin 369 metrekare arsa üzerine yapılan lisede 12 derslik bulunuyor. Tufanbeyli İlçesi’nin yanı sıra bölgenin de ilk tek meslek lisesi olacak okulda, metal, elektrik-elektronik teknolojisi alanında atölyeler de yer alıyor. 

SÖZ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz nisan ayında hizmete giren linyit santralinin açılışında Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya dosya sunarak ilçeye sosyal yatırımlar da yapmalarını talep etmişti. Başkan Sabancı da, santralin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda ilçeye okul ve spor kompleksi gibi sosyal sorumluluk ve sosyal kalkınma projelerini hayata geçireceklerinin sözünü vermişti.
‘DARISI SPOR KOMPLEKSİNE’

Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu ile birlikte inşaat sahasına giderek çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Remzi Ergü, “Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Cumhurbaşkanımızın huzurunda ilçemize yaptıkları yatırımların yanı sıra bölgenin kalkınması için de sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okul ve spor kompleksi sözü vermişti. Okulumuzun temeli atıldı. İnşaat hızla devam ediyor. Spor kompleksi ve diğer projelerin de hayata geçirilmesini bekliyoruz. 

Ayrıca başta Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın yanı sıra ilçemize yapılan yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.