Başkan Soner Çetin, TMOK’un 2006 yılından bu yana çeşitli illerde hayata geçirdiği ‘Ödüllü OLİ Projesi’nin Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünyada olimpik eğitim alanında örnek proje olarak gösterildiğini, kendilerinin de bu projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

 Projeden özellikle Çukurova ilçesinde bulunan özel ve devlet okullarında öğrenim gören öğrencilerin yararlanacağını belirten Çetin konuşmasında şunlara yer verdi:

“OLİ Projesi çocukların ve gençlerin fiziksel aktivitelere katılımını teşvik etmek, spor yoluyla bedensel, duygusal, zihinsel ve sosyal yönden sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmak için hazırlanmış önemli bir projedir. Bu projeyi izleyen öğrencilerin gelecekte iyi bir sporcu, hakem, antrenör, yönetici ve her şeyden önce iyi bir spor izleyicisi olacaklarına inanıyorum. Belediyemiz ‘Uyuşturucuya Hayır Projesi’ kapsamında, bu gibi etkinliklere de öncelik tanımaktadır. 3-5 Ocak 2018 tarihleri arasında, Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde 3 gün sürecek olan ve 2 bin 100 öğrencinin yararlanacağı OLİ Projesi, spora meraklı öğrencilere verdiğimiz değeri ortaya koymaktadır.”

 ETKİNLİKLERİMİZİ SEMBOLİK HARCAMALARLA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Çukurova Belediye Başkanı Çetin, ilçenin ve kentin gelişmesine yönelik çalışmaların yanı sıra, her hafta bir açılış gerçekleştirdiklerini, spora – sanata – bilime ve kültüre büyük önem verdiklerini belirterek, “Tüm etkinliklerimizi en az harcamayla gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, faaliyetlerimizden başta ilçe halkı olmak üzere, her kesimden vatandaşlarımızın yararlanmasını hedefliyoruz. Türkiye’de örnek gösterilen başta engelliler yüzme havuzu olmak üzere bir çok spor tesisini hizmete geçirdik. Yakın zamanda Tenis Akademisi'nin de açılışını gerçekleştireceğiz. Görev süremde, bu gibi tesislerin sayısının artması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

PORSUN: ‘OLİ PROJESİ’Nİ, SPOR DOSTU BELEDİYELERLE YAPIYORUZ’

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, OLİ Projesi’ni şimdiye dek, 50 il ve bazı büyük ilçelerde, spor dostu yerel yönetimlerle birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

Porsun, “Çukurova Belediye Başkanı Sayın Soner Çetin, spora, sanata, bilim ve kültüre yaptığı katkılarla takdir ettiğimiz bir belediye başkanı. Projemizi anlattığımızda hiç düşünmeden hemen uygulamaya geçilmesini sağladı. Olimpiyatlara aday olan ülkemizin çocuklarının, OLİ Projesi’ni izleyerek çok şey kazanacağına inanıyorum. Bu sayede, dünyada barış, kardeşlik, mükemmelik ve çevre bilinci kavramlarını bu projede bulacaklardır. Başkan Soner Çetin’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bilal Porsun, projeyi izleyecek olan öğrencilere TMOK Genel Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Uğur Erdener’in imzasının bulunduğu katılım belgesi dağıtacaklarını sözlerine ekledi.