Sabah 06.00 buluşmalarının hiç bitmeyeceğini ve 1,5 ayda bir mahallelere sıra geleceğini söyleyen Çetin, mahallelerde 2. turuna başladı. Sabah erken saatlerde olmasına rağmen katılımın yoğun olduğu Toros ve Güzelyalı Mahallesi’ndeki toplantılarda halk Çetin’e yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

BU KEZ TEŞEKKÜR ETEMEYE GELDİLER

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana'ya ilkler yaşatan hizmetlerini sürdürüyor. Halkın içinde halkla beraber belediyeyi yöneten Başkan Soner Çetin, Türkiye'de yine bir ilke imza atarak başlattığı 'sabah 06.00 halk toplantıları' ile haftada en az 2 gün mahallelerde buluşuyor. Mesai saatleri ve işleri nedeniyle belediyeye gelemeyen, taleplerini iletemeyen vatandaşlarla buluşmak için, sabah saat 06.00'da halk toplantıları yapan Çetin'in buluşmalarına halk yoğun ilgi göstererek soluğu muhtarlıkta alıyor. Belediye ekibiyle birlikte Çukurova ilçesindeki tüm mahallelerde ilk buluşmalarını tamamlayan Başkan Çetin, mahallelerde 2.turuna başladı. Kalabalığın yoğun olduğu gözlenen toplantılarda halk bu kez Başkan Çetin’e teşekkür etmeye geldi. 1.5 ay önce yapılan toplantılarda dile getirilen tüm sorunların çözüldüğünü belirten vatandaşlar, “İlk kez bir belediye başkanının halkıyla bu kadar yakından ilgilendiğine şahit oluyoruz. Ne sorunumuz varsa anında çözüldü. Soner Çetin başkanımız iyi ki var” diyerek Çetin’e teşekkür ettiler. 

“SADECE ADANA DEĞİL TÜRKİYE BİZİ TAKİP EDİYOR”

Halka çok erken saatte olmasına rağmen gösterilen yoğun katılım için teşekkür eden Başkan Soner Çetin, “Haftanın 2 veya 3 günü 2 veya 3 mahallede sabah toplantılarını aksatmadan yapmaya devam ediyoruz. Önceleri inanmadılar. Belediye Başkanı sabah 06.00’da gelmez dediler.  Ama artık Adana halkı buna alıştı. Sadece Adana’da değil Türkiye’nin her yerinden takip ediliyoruz. Bunu bana gelen e-postalardan, mesajlardan, telefonlardan, katıldığım şehir dışı programlardan anlıyorum. Periyodik olarak yapılan toplantılarda 1,5 ayda bir sıra geleceğini daha önceden belirtmiştim. 1.5 ay önce Toros ve Güzelyalı Mahallesi’ndeydik. İşte 1,5 ay geçmeden yine yanınızda sizlerle birlikteyiz. Takvime bakın, kaydedin. 1.5 ay sonra yine burada olacağız” dedi.

“YOĞUN TOPLU AÇILIŞ VE TEMEL ATMALAR YAPACAĞIZ”

Belediye ekibiyle 7/24 aralıksız hizmetlere devam ettiklerini aktaran Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Sevinerek görüyorum ki Çukurova ilçemizdeki mahallelerde çok büyük bir sorun kalmadı. 1.5 ay önce bize ilettiğiniz sorunların tamamı çözülmüş durumda. Bize iletilen hiçbir sorun çözümsüz kalmıyor. Halk Günlerinde de öyle. Halk Günlerinde bize ilettiğiniz ne sorun varsa kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede bir planlamaya tabi tutuluyor ve çözülüyor. Bir sorunu olan varsa burada lütfen dile getirsin. Bütün ekip arkadaşlarımız ve müdürlerimiz burada. Onlar da notlarını alacaklar ve varsa bir sorun çözecekler” diye konuştu. Görev süresi bitmeden söz verdiği bütün vaadleri gerçekleştireceklerinin altını çizen Çetin,  “Çok yakın zamanda Bülent Ecevit Sanat Parkı’nın, Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nün, Huzurevleri Kapalı Semt Pazarı’nın, Kadın Sohbet ve Dayanışma Evlerinin, Emekli Dinlenme Evlerinin, Semt Kreşleri için toplu bir açılış ve temel atma töreni yapacağız. Size söz vermiş olduğum Atatürk Öğrenci Yurdu’nun temelini atacağız. Adana’ya yapacağımız en büyük yatırım olacak Atatürk Kongre Merkezi’nin temelini atacağız. 100. Yılda Modern Pazarın temeli ve Çanakkale Şehitleri Parkı’nın temelini atacağız. İnşallah Genel Başkanımız Sn.Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla dolu dolu açılış ve temel atma törenlerine imza atacağız” ifadelerini kullandı.