Yayınladığı mesajda 19 Mayıs'ın Türk Milleti'nin kutlu bir silkinişi olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i emanet ettiği Türk Gençliğinin Türk Milleti'ni omuzlar üzerinde, milletler arasında en üste taşıyacağına inandığını vurguladı

"TÜRK'ÜN KUDRETİ HAİNLERE FIRSAT VERMEMİŞTİR"

Türk vatanını işgal ve istilaya yeltenenlere karşı, Türk’ün kudretini ispat eden ve bağımsızlığını, içinde bulunulan durumun şartlarına bakılmaksızın vazgeçilmez tarihi ve insani bir hak olarak gören büyük iradenin Samsun’a ulaşarak ilk ve en anlamlı milli hamlesini yaptığını ifade eden Başkan Sözlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşlarının Samsun'a çıkışının Birinci Dünya Savaşı'nda yenilmiş, bitkin ve çaresiz kalmış Türk Milleti'nin silkinip ayağa kalkışı olduğunu vurguladı. 19 Mayıs'ın milletimizin kutlu bir silkinişi, destansı bir uyanışı, istiklal uğruna her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir stratejik dirilişi olarak tarihe mühür vurduğunu belirten Başkan Sözlü, esaret tanımaz Türk Milleti'nin yabancı emellere, hain çıkarlara, aşağılık niyetlere karşı amansız bir mücadele verdiğini, ay yıldızlı al bayrağımızı Anadolu'nun dört bir yanına bir daha inmeyecek şekilde diktiğini ifade etti.

"ADANA, ATATÜRK'E KURTULUŞ İLHAMI VEREN ŞEHİRDİR"

Adana'nın bağımsızlık mücadelesinde özel bir yeri olduğunu, Adana'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kurtuluş ilhamını veren şehir olduğunu belirten Başkan Sözlü, "Atatürk Samsun'a çıkmadan sekiz ay önce Adana'da bulunmuştur. Samsun’a çıkan cesur ve faziletli irade, acılar içinde kıvranan, kayıplarla sınanan, işgal ve esaretle tehdit edilen son yurdumuzun umutlarını yeşertmiş, talihini değiştirmiştir. Türk milleti en ağır şartlarda dahi yılgınlık göstermemiş, yenilgiyi peşinen kabullenecek gaflet ve korkaklığın pençesine düşmemiştir. Milletimiz, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı esas alan bağımlı ve onursuz bir geleceği Samsun’dan itibaren reddetmiş, kendi kaderine bizzat kendisi yön vermiş, milli iradeyi hakim kılmıştır. 19 Mayıs, milli varlığın canlanışı; teslimiyetçi, tavizkar yönetimlere karşı milli devletin müjdesi, dönemin küresel dengelerini baştan ayağa değiştiren milli mücadele şuurunun doğumudur" dedi.

"SAMSUN'A ÇIKAN MİLLİ RUHDİRİ, MİLLİ ŞUUR YERİNDEDİR"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Gençliği'ne emanet ettiği Cumhuriyet'in ilelebet yaşatılacağını, Samsun'a çıkan kararlı ve azimli milli ruhun hala diri, milli şuurun yerinde olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, "Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i emanet ettiği Türk Gençliğine Cumhuriyet'in kurucu ilkelerine bağlı bir belediye başkanı olarak sonsuz güveniyorum. Türk Gençliğinin koşul ve imkanlarının uygun olduğu takdirde Türk Milleti'ni omuzlar üzerinde taşıyarak milletler arasında en üst seviyeye yükselteceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" diyerek mesajını sonlandırdı.