Çukurca İlçesi’nin ırak sınırının sıfır noktasında bulunan Güven Dağı’nda bulanan üs bölgesine Kuzey Irak’taki Kulika Dağı’ndan PKK’lı teröristler tarafından cinsi henüz belirlenemeyen füze saldırısı yapıldı. Füzeli saldırıda ensesine isabet eden şarapnel parçası ile yaralanan Adana Kozan nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Bülent Alp, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi’nde şehit olurken, aynı saldırıda 3 asker de yaralandı. Yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi.
Bu haberin ajanslarda ve medyada yer aldığı andan sonra Bsşkan Sözlü'nün MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Osmaniye etkinliğinde yaşadığı bir anın sosyal medyada resmi hesapta paylaşılması Adanalılarca tepkiyle karşılandı. 
Başkan Sözlü'nün daha önce Adana'da değil başka şehit haberlerinde gösterdiği duyarlılığa tanık olan Adanalılar, neden Adanalı Şehidin hüzün veren haberi alındıktan sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı kocamaz'la çekilen neşeli bir anın fotoğrafının paylaşılmasına anlam veremedi. Adanalılar "Başkan Sözlü, şehit haberlerinden sonra doğal olarak Belediyenin konser gibi etkinliği varsa iptal eder, Adanalının duygularına tercüman olurdu. Ancak yine Adanalı kozanlı şehidine yanarken Osmaniye'de Genel Başkanının olduğu Osmaniye'de neşeli anın resmini, resmi hesabından paylaşmasını anlayamadık. Bildiğimiz Başkan sözlü duyarlı biri. Ama ne oldu da Adana'da şehit nedeniyle yas evi varken, Başkan neşeli anını paylaşması çok manidar" dediler.


Başkan Sözlü ve Başkan Kocamaz şehit haberi yayınlmasının ardından paylaşılan an...


Başkan sözlü resmi hesabından akşam saatlerinde başsağlığı mesajı yolladı