Etkinlikte konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kadının toplumdaki yerinin o toplumun gelişmişlik düzeyini belirttiğini vurguladı.
“FIRSAT EŞİLİĞİ SAĞLANMALI”
Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel Cumhuriyet Park içerisinde düzenlenen program Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi. Programda konuşan Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal, 8 Mart’ın tarihteki yerine, kadınlar yanarak can verdiğini ancak günümüzde bir sevgililer günü niteliğinde kutlandığına dikkat çekerek kadın erkek arasındaki fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.
“BİR BÜTÜNÜN PARÇASIYIZ”
Kadınlarla kahvaltı yaptıktan sonra programda konuşan Başkan Sözlü, kadınların toplum içerisindeki sorun ve beklentilerinin bir günde halledilecek bir mesele olmadığını belirtti. Dünya geliştikçe insanlık aleminin kazanımları arttıkça kadınların olumsuz yüklerinin azalmasını dilediğini ifade eden Başkan Sözlü, “Her erkek bir kadının eşi, kardeşi, evladı… İnsan olarak tek başına değil, bir bütünün parçasıyız” diyerek kadınlar ve erkeklerin ayrıştırılamayacağını, bir bütün olduklarını vurguladı.

“TOPLUMUN GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNİ YANSITIR”

Kadınların yaşamındaki olumsuzluklarda erkek egemen bir kültürde bulunmamız dolayısıyla erkeklerin etkisi olduğunu söyleyen Başkan Sözlü, 8 Mart’ın aslında bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için kutlandığını ifade etti. Kadının ailenin temel direği olduğunu belirten Başkan Sözlü, “Kıydığım nikahlarda şu özdeyişi söylerim hep: ‘yuvayı dişi kuş yapar’. Bunun sebebi Türk Milleti’nde ailemizin saadeti bereketi kadınların omzundaki yükselir. Kadının olmadığı bir ailenin yükselmesi toplumsal manada başarılamaz. Dünyanın gelişmiş toplumlarına bakarsak o toplumlarda kadınların iş, eğitim, siyaset hayatında ön sıralarda olduğunu görebiliriz” dedi.
“TÜRK KADINI HER ALANDA YÜKSELMELİ”
Konuşmasını Atatürk’ün "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözünü hatırlatıp “Türkiye Cumhuriyeti Türk kadınının yükselişi ile yükselecektir” diyerek sonlandırdı.
Programın sonunda Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ünal, Başkan Sözlü’ye bir plaket ve kadınların Adana Büyükşehir Belediyesi okuma salonunda yaptıkları bir tablo takdim etti.