Başkan Hüseyin Sözlü’nün 4 yıllık hizmet döneminde 9 ilçede 10 yeni mezarlık kompleksi inşa eden, 7 yeni mezarlık açan, 280 mezarlıkta onarım ve yenilemeler gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi, 2018’de de tempo artırdı. Mezarlıklar Daire Başkanlığı, 4 milyon 342 bin liralık yatırımla 5 ilçedeki 9 mezarlıkta gasilhane, namazgah, abdesthane, musalla taşı, tuvalet, parke taş yol, tel çit ve yağmur suyu kanallarının yapımına başladı.

MEMNUN EDEN DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

‘Acınız Acımızdır’ anlayışıyla yakınlarını ebediyete uğurlayan hemşehrilerinin zor günlerinde acılarını paylaşmak, onları biraz olsun rahat ettirmek için gayret gösteren Başkan Hüseyin Sözlü, 15 ilçedeki bin 800 mezarlıkta, kabristanların bakımı ve cenaze hizmetlerini kesintisiz sürdürürken, hizmetlerine yenilerini eklemek için harekete geçti. Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Ceyhan, İmamoğlu, Yüreğir, Seyhan ve Çukurova ilçelerindeki 9 mezarlıkta gasilhane, namazgah, abdesthane, musalla taşı, tuvalet, parke taş yol, tel çit ve yağmur suyu kanallarının yapımına start verdi. Ceyhan İlçesi’ne bağlı Kızıldere, Mercimek ve Durhasandede mahalle mezarlıkları, İmamoğlu İlçesi’nde merkez mezarlığı, Yüreğir İlçesi’nde Asri Mezarlık, Seyhan İlçesi’nde Kayışlı ve Karayusuflu mezarlıkları ile Çukurova İlçesi’nde Kabasakal Mezarlığı’nda planlanan yenilemelerin toplam yatırım tutarı 4 milyon 342 bin lira olarak hesaplandı.  

KABASAKAL’DA YAĞMUR SUYU KANALI

Adana’nın en büyük mezarlıkları arasında ilk sıralarda gelen Kabasakal Mezarlığı’nda 2 bin 500 metre uzunluğundaki yağmur suyu kanalının ıslahı gerçekleştirilirken, olası taşkınların önlenmesi için ihtiyaç duyulan yerlere menfezlerin montajına geçildi. Kanal düzenlemesinin yanı sıra Kabasakal Mezarlığı içindeki ara yollarda 40 bin metrekare kilitli parke taş yol ve 20 bin metrekare bordür döşemesiyle kabristan ziyareti gelen vatandaşların ulaşımı kolaylaşacak. Mezarlıklar Daire Başkanlığı ekipleri, muhtelif mezarlıklarda ise yıl içinde 40 bin metrekare kilitli parke taş ve 20 bin metrekare bordür döşeme işlerini tamamlamış olacak.