Muhtarlara belediye hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması amacıyla kurulan Muhtarlık Bilgi Sistemi’nin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Sözlü, muhtarların kentin sorunlarında kendilerinin çözüm ortağı olduğunu vurguladı

MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ İÇERİĞİ ANLATILDI
Seyhan otelinde muhtarların yoğun katılımıyla gerçekleşen ve şehitler anısına saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılışında sistemin içeriği hakkında muhtarlara bilgi verildi. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Muhtarlık Bilgi Sistemi sayesinde her muhtara bir kullanıcı adı ve şifre verildiği ve muhtarların bu internet sitesi üzerinden taleplerini iletebileceklerinin belirtildiği bilgilendirme sunumunda Muhtarlık Bilgi Sistemi üzerinden gönderilen taleplerin telefon, dilekçe, 153 Çağrı Merkezi, 185 Çağrı Merkezi ve İstişare Toplantıları da dahil diğer yollarla da ulaşan muhtarların taleplerinin de kaydedilecek olup, doğrudan ilgili birime yönlendirileceği ve bu taleplerin sistem üzerinden cevaplanıp, muhtarlar tarafından sorgulama ve takibinin yapılabileceği ifade edildi.

“SİYASİ KAYGIYLA DEĞİL ADANALILAR İÇİN BURADAYIM”
Başkan Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşla sürekli irtibat halinde bulunan muhtarlarla koordineli çalıştıklarını vurguladı. Muhtarlarla her daim bir arada olduğunu belirten Başkan Sözlü, "Siyasi kaygılarla, muhtarlar üzerinden siyasi rant elde etme hevesiyle değil muhtarlarımızın taleplerine, tavsiyelerine önem verdiğim için buradayım. 18 yıldır halkın oylarıyla seçilen bir belediye başkanı, Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı bir memleket evladı, Cumhuriyet çocuğu olarak muhtarlarımızın demokrasinin vazgeçilmezi olduğuna yürekten inanıyorum" dedi.

“MİLLETİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN HİZMET EDİYORUZ”
Kentin gelişim ve değişimi, refah toplumunun bir parçası olması noktasında vatandaşla bire bir irtibat halinde olan, onların eleştiri ve taleplerini birinci ağızdan dinleyen muhtarların siyasi tercihlerini önemsemeden hareket ettiklerini belirten Başkan Sözlü, "Adana'da imkanlarımız el verdiği ölçüde şehrimize ve insanımıza hizmet etmek ve bu hizmetlerle şehrimizin çıtasını, hizmet kalitesini yükseltmek gibi büyük bir gayemiz var. Biliyoruz ki şehrimizin gelişmişlik çıtası yükselirse ülkemizin gelişmişlik çıtası yükselir, Adana büyürse Türkiye büyür. Halkımız için, ülkemiz için en önemlisi de Allah rızası için hizmet ediyoruz, bunun tavizi olmaz " diye konuştu.

“VERİMLİ BİR DİYALOG HALİNDEYİZ”
Yaşadığımız iletişim çağında teknolojinin günlük hayatın her noktasında işlevsel bir vaziyette olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, muhtarlık bilgi sistemi ile muhtarların taleplerinin anında ve şeffaf bir şekilde Büyükşehir Belediyesi yetkililerine tek tuşla ulaştıracak olmasının önemini vurguladı. Muhtarların belediye ve vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğünün altını çizen Başkan Sözlü, "Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inancımız tam. Muhtarlarımız da mahallelerinde seçilmiş, demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Muhtarlarımızla ortak, verimli bir diyalog kurarak iş birliği halinde kentimizi güzelleştirerek geliştirmekten bahtiyarız” dedi.