Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi’nin yer soruna çözüm bulmak için, Adana Büyükşehir Belediyesi Kürek İhtisas Kulübü binasının kendilerine tahsis edilmesiyle ilgili verdiği söz yerine getirildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene Başkan Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Muhammed Çetin, derneğin eski yöneticileri ve üyeleri, şehit yakınları, gaziler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve Adanalılar katıldı.

HÜRMET VE DAYANIŞMA İÇİN ÖNEMLİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bugün yaşanılan coğrafyanın büyük bedeller ödendikten sonra Türk Milleti’ne vatan olduğunu belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, “Coğrafyamızın vatanımız olarak kalması için de hala büyük bedeller ödüyoruz. Medeniyetler, kavimler mezarlığı olan Anadolu’da, Cenab-ı Allah’ın da lütfuyla, bin yıldan fazla kalan tek millet, medeniyet, kültür Aziz Türk Milleti’dir. Bunu sağlayan da şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Anadolu’yu yurt tutmanın bedeli, pahalı bir şekilde yine milletimiz tarafından ödenmektedir. Bu bedeli ödeyen Azil Türk Milleti ‘nin dışında, bu bedeli fert olarak ödeyen şehitlerimize, onların yakınlarına, gazilerimize,  muhakkak ki minnet borcumuz var. Şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz ama dayanışma içinde olarak, onlara sonsuz hürmet ettiğimizi, onları sevdiğimizi ve yanlarında olduğumuzu hissettirebiliriz.  Ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit ve gazilerimizin  birbirleriyle ve toplumla dayanışmasında, acıların hafifletilmesinde rol oynayan Harp Malulü Gaziler ve Şehitler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, önemli bir misyonu yerine getiriyor. Bu dayanışmada onlara ev sahipliği yapacak güzel bir mekan gerekiyordu. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, Adana’daki gazilerimizin ve şehit yakınlarının mekan problemini çözmeyi görev bildik. İnşallah daha büyük bir yeri de yaparız” dedi.


TÜRK ORDUSU’NA HİZMET ETMENİN ŞEREFİNİ YAŞIYORUZ

Türk Ordusu’nun ve Türk Polisi’nin daima yanında olduklarını de ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Çalıştığımız her dönemde, Türk Polisi ve Türk Ordusu’nun işini kolaylaştırmak için elimizden geleni yaptık.

Gönüllü çalışan akradaşlarımız Türk Ordusu’ndan, Polis Teşkilatı’ndan takdirmameler kazandılar. Türk Ordusu’na hizmet etmenin şerefini yaşıyoruz. Allah gönüllü çalışan arkadaşlarımızdan razı olsun. Ateş çemberinin içine girmede bize görev düşerse hiç bir zaman çekinmeyiz. Gerek Adana’da, gerek ülkemizin her noktasında harp malulü gazilerimiz, onların yakınları ve şehit yakınlarının kıymeti biliniyor, onlara hürmet ediliyor. Bugün açılışını yaptığımız tesis de, Adana’da kendilerine, milletimizin hürmetinin nişanesi olsun. Hayırlı, uğurlu olsun. Varlığınızı burada sürdürürken bundan sonra da yanınızdayız” diye konuştu.

GENEL BAŞKANDAN, BAŞKAN SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran da, Adana şubelerinin yeni hizmet binasının açılışında Adana’da bulunmaktan onur ve gurur duyduğunu vurguladı. Uran, şunları söyledi: “Genel Merkez olarak başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”


BAŞKAN SÖZLÜ ŞEREF DEFTERİNE YAZDI

Konuşmaların ardından dernek şube binasının açılışı yapıldı. Başkan Hüseyin Sözlü, dernek şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Başkan Sözlü, yazısını “Gazi Mustafa Kemal’in emaneti Cumhuriyet’in ebedi bekçilerine hayırlı olsun” mesajıyla bitirdi.