za, Başkan Hüseyin Sözlü’yü ziyaretinde Türkiye ile Sri Lanka arasındaki ekonomik ilişkileri değerlendirdi. Konuk Büyükelçi Amza, turizm başta olmak üzere ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için Türkiye’nin büyük illerinde bir dizi görüşmeler yaptıklarını kaydedip, “Türk iş adamlarını ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Adana’daki temaslarımızda da sanayici ve işadamlarına Sri Lanka’daki yatırım imkanlarını anlatıyoruz” dedi.
‘KARŞILIKLI TİCARETİN GELİŞMESİNDEN MUTLU OLURUZ’
Başkan Hüseyin Sözlü de Büyükelçi Amza’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti vurgulayıp, Sri Lanka ve Türkiye arasındaki ticarette demir-çelik, tekstil ve kuru baklagiller ile çay, kauçuk ürünleri ve bebek giyiminin öne çıktığını, bu sektörlere yenilerinin eklenmesinden mutluluk duyacaklarını söyledi.
Başkan Sözlü, “Türkiye Cumhuriyeti ile Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti arasındaki işbirliğini güçlendirecek çalışmalara Adana olarak destek vermek görevimiz. Adanalı sanayicilerimizin Sri Lanka’daki ticari faaliyetlerini geliştirecek, yeni yatırım imkanları yaratacak ortak projelere açığıyız” diye konuştu. 
Başkan Sözlü, ziyaret anısına Büyükelçi Amza’ya plaket ve bozkurt heykelciği hediye etti.