Adana Büyükşehir Belediyesi, kırsalda sürdürdüğü yol çalışmalarının bir an önce tamamlanması için yoğun çaba sarf ediyor. 2014 yılında 600 km yol yaptıklarını ve 2015’te 1100 km daha yol yapacaklarını açıklayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, büyük önem verdiği Karaisalı-Kızıldağ arasındaki yolda süren genişletme, virajları tehlikesiz hale getirme  çalışmalarını yerinde denetledi, işçilere baklava ve lokum ikram etti.

YOL TAMAMLANDIĞINDA ULAŞIM SÜRESİ YARIYA İNECEK
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve belediye bürokratları ile birlikte yol çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek, faaliyetleri yerinde denetleyen Başkan Sözlü, “Çok önemli bir proje yürütüyoruz. Kızıldağ bizim önemli yaylalarımızdan bir tanesi. Ramazanoğulları’ndan beri Adana’nın en köklü yaylası. Allah nasip ederse Kızıldağ-Karaisalı yolunu bitirdiğimizde yolu yarı yarıya kısaltmış olacağız. Bizden önceki dönemde 10 yılda yapılamayan yolları, biz 3 ay gibi bir sürede, görüldüğü gibi zor doğa şartlarında, büyük bir mücadele vererek tamamlayacağız. Hem çalışan ekibimizi, hem de bu işte varını yoğunu ortaya koyup, desteğini, heyecanını esirgemeyen değerli belediye başkanımız Saadettin Aslan’ı kutluyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ederek, “Allah Hüseyin Sözlü Başkanımdan razı olsun. Karaisalı-Kızıldağ yolu 25 km ve bunun yarısını, zemini toprak olan kısmını önceki dönemlerde 5 yılda tamamladılar. Biz sert kayalık zemini olan kalan bölümü 3 ayda, asfaltı dökülmüş halde teslim edeceğiz inşallah. Adana Büyükşehir Belediyemize ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Vatandaşımıza da hayırlı olsun” diye konuştu.

Genişliği 15 kilometreye, şerit sayısı da 3’e çıkarılacak olan yolun yayla mevsimine yetiştirilmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece gündüz çalışılıyor. Yayla mevsimine kadar yapımı tamamlanması planlanan yolun modern ve güvenli hale gelmesi için gece vardiyası yapılıyor.