Son derece sıcak şekilde karşılanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Sözlü, dua etti, ziyaret cemaatiyle birlikte hırisi yedi. Nusayri vatandaşların bayramını tebrik ettiğini belirten Başkan Sözlü, “Hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Yaşadığınız şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, burada sizler için değer arz eden her şey bizim açımızdan da değerlidir. Ziyaretimizin ihtiyaçları varsa, siz bizim hemşehrimizsiniz ve hakkınız olduğu üzere bunlar karşılanır. Bunu canı gönülden yaparız. Size hizmet etmek, hürmet ettiğimizi göstermek açısından da bizim için bir fırsattır. Başka bir beklentinin içinde de olmayız.

Çağdaş demokrasiler insanların birbirine hürmet ettiği, sevgisini hissettirdiği, saygı gösterdiği sistemlerdir. Nihayetinde Adana’da hizmet ederken, az gelişmişliğin göstergesi olan siyasetçi-oy ilişkisiyle değil, insana hürmet etme isteğiyle, çağdaş demokrasinin ölçüsüyle hareket ederiz. Biz bu memleketin evladıyız. Sizler Adana’nın sahibisiniz, en eski yerleşiklerisiniz. O manada size yapılan hiç bir hizmet lütuf değildir. Bizim size hizmet noktasında tereddütümüz olmayacağını, hürmetimizden de şüpheniz olmaması gerektiğini burada belirtmek isterim. İnsalarımızın inanç ritüellerinde küçük farklılıklar vardır. Hepimiz Müslümanız Elhamdülillah. Aynı kültürün, aynı hamurun, aynı inancın insanlarıyız. Bu ziyareti elbette daha iyi hizmet verir hale getiririz. Buraya değer veren sizlersiniz ve bizim için önemlisiniz” dedi.

Ziyaret cemaati ve topluluğun ileri gelenleri de Başkan Hüseyin Sözlü’ye kendilerini böylesine önemli günlerinde yalnız bırakmadığı için teşekkür etti ve ziyaretin ihtiyaçlarının giderilmesi, daha iyi hizmet verir hale getirilmesi için destek sağlama sözünden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.  ​