Adana Büyükşehir Belediyesi, Suriye’nin Kuzeyi’nde faaliyet gösteren Cebeli Türkmen Hastanesi’ne malzeme yardımında bulundu. Türk Kızılayı aracılığıyla giden malzemenin teslimatı, Hatay’ın Yayladağı ilçesinde Kızılay ofisinde gerçekleştirildi. Malzemeler, Kızılay ekibi tarafından hastane doktorlarına teslim edildi.

 Ameliyathane ve yoğun bakım malzemelerinin teslimini bizzat gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, “Özellikle 1,5 yıldır, savaştan kaçan insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Telafer'den kaçan Türkmen ailelere, Adana'ya yerleşmeleri ve sağlık  sorunlarıyla ilgili önemli yardımlarımız oldu. Yaklaşık 3-4 aydır da Bayır Bucak  Türkmen Bölgesi'ne yardım etmeye başladık. Hayırseverlerden topladığımız insani yardım malzemelerini bölgeye gönderdik. Bugün de Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’in talimatıyla, ameliyat ve yoğun bakım malzemelerini, Cebeli Türkmen Hastanesi’ne ulaştırmaları için Kızılay’a teslim ediyoruz” dedi.

TEMEL SAĞLIK MALZEMELERİ

Bölgede sağlık alanında önemli eksikler bulunduğunu belirten Op. Dr. Fatih Karayandı, “Türkiye’deki Suriyelilerin sağlık problemleri devlet tarafından çözülüyor fakat Suriye içinde ve savaş şartlarında böyle bir olanak yok. Bölgedeki doktorlarla görüşerek hemen çalışma başlattık. Türkmen Dağı mevkisindeki Cebeli Türkmen Hastanesi’ne ameliyathane ve yoğun bakım ünitesinde ihtiyaç duyulabilecek malzemeleri sınırdan ulaştırıyoruz. İnsan hayatı kurtaracak malzemeleri Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün direktifleri doğrultusunda gönderiyoruz. Resmi olarak Kızılay’ın sınırdan geçirdiği malzemeler Türkmen Hastanesi’ndeki doktorlara teslim edildi. Bayır Bucak Türkmenleri, bölgedeki hastanenin girişine Hüseyin Sözlü’nün şu ana kadar kendilerine olan desteklerinden ötürü O’nun adını yazdılar” diye konuştu.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, malzemelerin teslimi sırasında sınırdan giren bir ambulanstaki yaralılara müdahale ederek, sağlıklarına kavuşmaları için çaba gösterdi.