Bu amaçla düzenlenen “2012-2013 Esnaf Meslek Grupları İstişare ve Değerlendirme” toplantısının ilki berber esnafı ile gerçekleştirildi. Ata İlköğretim Okulu toplantı salonunda gerçekleştirilen Berber esnafı yapılan toplantıda konuşan Başkan Ahmet Zenbilci, “Esnafımızın sorunlarını dinleme ve varsa sorunlara çözüm bulmak için bu toplantıyı düzenliyoruz. Sizler kendi mesleklerinizde bizden daha tecrübelisiniz. Hem sizlerin tecrübelerinden faydalanmak hem de sizlerin belediye ile olan diyaloglarında karşılaştığınız sorunlar varsa bunları sizlerden dinlemek ve çözüm üretmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Esnaf, mahallelerin yol, park ve yeşil alan gibi sıkıntıların yanı sıra, berberlerin özellikle kayıt dışı çalışan meslektaşlarının kayıt altına alınması için zabıtanın denetim mekanizmasını daha çok yapması gerektiğini istediler. Ayrıca kayıt dışı çalışan berber esnafının Meslek Odasının kararlarına rağmen Pazar günleri iş yeri açtıklarını bu nedenle haftalık izin kullanamadıklarını kaydettiler.
Başkan Ahmet Zenbilci esnafın bu sorunlarını yönelik yaptığı açıklamada, “Baklalıdan Beyceli mahallesine kadar bir yıl içinde genel hizmet sorunlarını çözeceğiz. İmarla ilgili sorunumuzun çözümü için de Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma yapılıyor. Oda kısa süre içinde Büyükşehir Belediye Meclisine geleceğine inanıyorum” dedi.
Ayrıca kayıt dışı çalışan berber esnafının en teme sorunu olan ustalık ve kalfalık belgelerinin olmadığı yönünde belirtilen şikayetleri de bertaraf etmek için Halk Eğitim ve Meslek odası ile işbirliği yapacaklarını belirten Zenbilci, “Pazar günü çalışma hususunda da sizlerin dayanışma içine girmeniz gerekiyor. Hep birlikte karar almanız durumunda zabıtada Meslek Odasının kararını uygulaması için çaba harcayacağız” şeklinde konuştu.