Çiçek bahçesine dönüştürülen salonda, Birlik Genel Sekreteri Sema Kartalmış’ın daveti üzerine tüm şehitlerimiz ve merhum esnaflarımız anısına saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.  Daha sonra ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış tarafından yıl içinde yapılan çalışmalar ve medya faaliyetleri hakkında slâyt eşliğinde başkanlara bilgi verildi.

 

Kartalmış, daha sonra konuşmasını yapmak üzere TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ı  kürsüye davet etti. Alkışlar arasında kürsüye gelen Barışık Başkanlar Meclisi’nin Bakanlığın genelgesi doğrultusunda 5362 sayılı Yasa gereği zorunlu olarak yapıldığını belirtirken, “Bu toplantıyı yapmak bizim, katılmak da sizlerin görevidir” dedi.

 

Barışık, slayt görüntülerinde, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı olarak 2013 yılında, 1 Ocak – 31 Ağustos itibariyle, esnaf ve sanatkarlarımızın hak ve menfaatlerini koruyup, kollamak ve kurumu layıkıyla temsil edebilmek adına yaptığı hizmetlerin basındaki

Yansımalarının izletildiğini,  bu konuda hem Adana, hem de Ankara’da her geçen gün artan gayretle yaptıkları çalışmaları da başkanların takdirlerine bıraktığını söyledi.

 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 13 Ağustos 2008 tarihinde yayınlanan yönetmeliği gereği, ülkemiz genelinde olduğu gibi Adana’mızda da kutlanan Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’nın bu yıl 6’ıncısı düzenlemiş olmaktan, şahsı ve esnafları adına büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Barışık, Adana Tren Garı 2.Gün Kutlamaları’na Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Adana Milletvekilleri Necati Çetinkaya, Şükrü Erdinç ve Ümit Özgümüş’ün de katılmasının, kendilerini onurlandırdığını belirtti.  

 

Barışık, “Kutlamalarımız, Ahi esnafımız yakışır olsun istiyoruz. Bu nedenle,Hükümetimizin, bundan sonraki etkinliklerimize de Bakan düzeyinde bir yetkiliyi, kutlamalarımızda görevlendirmesi, müstesna günümüzde daha çok Adana Milletvekilimizi aramızda görmek, esnaf ve sanatkarlarımızın mutluluğunu bir kat daha artıracaktır”dedi.

 

Barışık, toplantıya katılan Birlik Yönetim Kurulu, Disiplin ve Denetim Kurulu Üyeleri ile esnaf odası başkanlarına, Ahilik ilkeleri, Ahilik üzerine güzel sözleri de anlatırken, bunu Bakan Eker’in de kutlamalarda dile getirmesinin, kendilerini daha da mutlu ettiğini kaydetti.

Barışık, oda başkanlarına, yönetim olarak yıl içindeki çalışmaları ve etkinlikleri hakkındbilgi verirken, “Biz, sizleri temsilen, esnafımıza hizmet için buradayız. Sizler de, esnaf ve sanatkârlarımıza hizmet için varsınız. Hepimiz bulunduğumuz yerde esnaf ve sanatkârlarımız için varız. Onlar yoksa biz de var olamayız. Hepimiz, üyelerimize en iyi hizmeti vermek zorundayız. Medyada sürekli haberlerimiz çıkıyor. Bunu kendi reklamım için değil, esnaf ve sanatkârlarımın hak ve menfaatlerini koruyup kollamak için yapıyorum” diye konuştu. 

Barışık, gündemdeki Esnaf ve Sanatkârı yakından ilgilendiren konulara da değinerek şunları söyledi:

 

Adana ESOB olarak yaptığımız ve yapmaya da devam edeceğimiz etkin ve verimli çalışmalarla, temsilcisi olduğumuz esnaf ve sanatkârlarımızın kamuoyunda etkinliğinin ve işlerliğinin her geçen gün artmasını sağlayacak mücadele içerisindeyiz. Ancak, bugünkü şartlarda sırtımızda biriken yüklerin ağırlığı altında gülmemizin de çok zor olduğunu, sizlerden birisi olarak iyi biliyorum. Ülkemiz, kalitesiz ithal malların, kaçak sigaranın cenneti olmuştur. Piyasayı işgal eden, yerli üretime sekte vuran ucuz Çin malları, sayıları her gün süratle arttığı için, küçük esnafımızın kepenklerinin bir bir kapanmasına yol açan AVM’ler nedeniyle, esnafımız ve sanatkârlarımız perişan haldedir.  Hükümetimizin sorunların üstesinden süratle gelerek, gerçek gündem olan ekonomiye odaklanmasını bekliyoruz.  Ama bizler Türk esnaf ve sanatkârları, bu ülkenin öz evlatları olarak sonuna kadar direnecek, onurumuzdan, vatanseverliğimizden asla ödün vermeden her şart ve koşulda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu ülke bizimdir. Hepimizindir. Ne ülkemize ne de kişiliğimize gölge düşürmeden bu ülkenin esnaf ve sanatkârları olarak vatandaşlık görevimizi sonuna dek sürdüreceğinizi biliyorum. Sizleri seviyor, sizlere güveniyorum”

 

Toplantı  sonrası esnaf odası başkanlarına, ESOB Yemekhanesi’nde kurulan Ahi Evran Sofrası’nda kuru fasulye ve pilavdan oluşan öğle yemeği ikramı yapıldı.

 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Eğitim ve Hizmet Binası Ahi Evran Salonunda gerçekleştirilen “2013 Başkanlar Meclisi”’ne, Birlik Başkan Vekilleri Nihat Sözütek ve Mustafa Göktaş ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Kozan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Avşar, Erkek Berberleri Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 2.Başkanı Kenan Yılmaz, Tatlıcı ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı, Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış, Birlik Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri ile merkez ve ilçelerden gelen çok sayıda esnaf odası başkanı katıldı.