Yeni adli yıl nedeniyle bir mesaj yayımlayan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, demokratik hukuk devleti kuralları çerçevesinde görev yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Türk yargısı; 15 Temmuz kalkışması ve sonrasında, Türkiye Cumhuriyet Anayasası ve demokratik kurumları ile vatandaşların hak ve özgürlüklerini koruma noktasında tereddüt geçirmeden gerekli iradeyi ortaya koymuş, ele geçirdikleri gücü ve yetkiyi kendi örgütleri lehine ve Türk milleti aleyhine kullanan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeleri ve destekçilerinden ülkemizi kurtaracak ve demokratik Cumhuriyetimizi ve halkımızın hak ve hukukunu korumaya devam edecektir” dedi.

Atatürk Parkı’ndaki törene Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, başsavcı vekilleri, hakim ve Cumhuriyet savcıları ile adliyede görev yapan yargı çalışanları katıldı. Başsavcı Ali Yeldan ile Komisyon Başkanı Ramazan Yılmaz’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başlayan tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son buldu. Daha sonra adliye ana binada bulunan Ön Büro ve Danışma Masası’nda, yeni adli yılın başlaması nedeniyle buluşma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, bir araya gelen hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile adliye çalışanları, sohbet etme fırsatı buldu.


‘HALKIN HAK VE HUKUKUNU KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yeni adli yılı açılışı nedeniyle yayımladığı mesajda, son dönemde milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik kalleşçe yapılan terör saldırılarında şehit düşen güvenlik mensupları ile darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi. 2016-2017 adli yılının barış içinde hukukun vuku bulduğu bir yıl olması temennisinde bulunan Yeldan, şöyle devam etti:

“Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı; 15 Temmuz kalkışması ve sonrasında, Türkiye Cumhuriyet Anayasası ve demokratik kurumları ile vatandaşların hak ve özgürlüklerini koruma noktasında tereddüt geçirmeden gerekli iradeyi ortaya koymuş; darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeleri ve destekçileri hakkında gerekli yasal işlemleri seri şekilde başlatmıştır. Türk yargısı, her noktada ele geçirdikleri gücü ve yetkiyi kendi örgütleri lehine ve Türk milleti aleyhine kullanan bu örgüt üyelerinden ülkemizi kurtaracak ve demokratik Cumhuriyetimizi ve halkımızın hak ve hukukunu korumaya devam edecektir. Son günlerde artan terör saldırıları ülkemizin milli birlik ve beraberliğini bozamayacaktır.”


‘TÜRK YARGISI DEMOKRASİNİN YANINDA YER ALMIŞTIR’

 Adana Adliyesi, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından bir istiklal mücadelesi vererek ülkesini teslim etmeyen, tarih boyunca hatırlanacak önemli bir destana imza atan milletimizle birlikte olmuş, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesi adına yargı mensuplarımız ve yargı çalışanlarımız tüm Türkiye’de olduğu gibi canla başla çalışarak demokrasinin yanında yer almıştır. Bu doğrultuda, yargı mensupları olarak bu hani darbe girişiminde bulunan terör örgütü üyeleriyle ilgili yargısal süreci büyük bir kararlılık, özen ve titizlikle yürütmekteyiz” 

‘ADANA’YA YAKIŞIR ADALET HİZMETİ SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Adana Adliyesi olarak yeni adli yılda olarak Adana'ya yakışır adalet hizmeti sunmaya devam edeceklerini, ülkenin en saygın adliyeleri arasında yer almasını sağlamak için gayret göstereceklerini belirten Yeldan, “Yeni adli yılın ülkemiz ve kentimize hayırlı olmasını dileyerek, yargının mevcut sorunlarının çözüldüğü, verilen kararların toplumun her kesiminin vicdanında karşılık bulduğu, adalete olan inanç ve güvenin güçlendiği bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.