Adana Merkezli yapılan operasyonda şu ana kadar 12 kişi gözaltına alındı. Başsavcılık'tan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik Adana merkezli 9 ilde operasyon düzenlenmiştir.

            Terör Suçları Soruşturma Büromuzca FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında örgütün sözde ‘Seyhan büyük bölge eyalet imamı’nın da bulunduğu 21 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiştir. Adana, Mersin, Trabzon, Ankara, Malatya, Şanlıurfa, Osmaniye, Elazığ ve Konya’da düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar hakkında yakalama kararı bulunan 12 şüpheli gözaltına alınmıştır. Haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliyi yakalamak için çalışmalar devam etmektedir.

            Yapılan çalışmalarda; aralarında örgütün sözde ‘Seyhan büyük bölge eyalet imamı’ ile avukat, meslekten ihraç edilen eski polisler, özel kurumlarda çalışan öğretmen ve ev kadınlarının da bulunduğu şüphelilerden 6’sının gizli iletişim aracı Bylock kullanıcısı olduğu değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında diğer şüpheliler hakkında ise örgüt üyeliğine ilişkin başkaca deliller elde edilmiştir. Tüm yönleriyle titizlikle yürütülen soruşturmanın safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir"