Açıklamada şu görüşlere yer verildi.;

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, il genelinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen “çıkar amaçlı suç örgütüne” yönelik operasyon düzenlenmiştir.

            Örgütlü Suçlar Soruşturma Büromuzca, ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’ ‘Suç örgütüne üye olmak’, ‘Kasten yaralama’, ‘Ev ve işyeri kurşunlanması’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Uyuşturucu madde ticareti yapma’, ‘6136 sayılı yasaya muhalefet’ suçları ile ilgili yürütülen soruşturmada 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma kapsamında 42 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 29 şüpheli gözaltına alınmıştır. Hakkında gözaltı kararı bulunan 15 şüpheliyi ise yakalama çalışmaları devam etmektedir.

           Soruşturma kapsamında, 2014 yılından bu yana kentte meydana gelen bir kısım yaralama, tehdit, uyuşturucu ticareti gibi eylemlerin deşifre edilebileceği değerlendirilmektedir.

            Tüm yönleriyle titizlikle yürütülen soruşturmanın safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir.  Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."