Türk Yerel Hizmet Sen Adana Şubesi  tarafından geleneksel olarak  üyelerine düzenlenen İftar  bu sene de yoğun katılım ile gerçekleştirildi.   

İftar yemeğine Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz’ın danışmanı İbrahim Cansız,Şube Müdürü Mahmut Şeker,İtfaiye ruhsat Müdürü Güner Yozcu,Veteriner Müdür Ali Yakan Zabıta Amiri Şuayip Kuşuçar ve Belediyede Tüm birimlerde çalışan Türk Yerel Hizmet Sen üyeleri  katıldı.

Samimi bir ortamda geçen iftar programında bir konuşma yapan Türk Yerel Hizmet Sen Adana Şube Başkanı Abidin Büyükaslan , sendikacılığın sadece sokakta eylemlerle yapılmayacağını, bu tür etkinliklerle dayanışma ve yardımlaşmanın sağlanabileceğini belirterek şunları söyledi;

Büyükaslan,“İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında geleneksel hale gelen olarak değerli üyelerimizle bir iftarı birlikte yapma etkinliğimiz gerçekleştiriyoruz. Sendikacılık sadece sokağa çıkmak, slogan atmak değildir. Aynı zamanda dayanışma ve yardımlaşmadır. Ramazan boyunca akıllara gelen en önemli kavramların birlik, beraberlik, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma gibi özelliklerdir.Ramazanda en önemli olgulardan birisi ?merhamettir.Merhametin çok derin ve özel anlamların anlatılması lazım. Çünkü son zamanlarda merhamet konusunda toplumsal bir sorunla karşı karşıyayız. Ramazanın bu merhamet alanındaki eksikliğinin giderilmesi için önemli bir vesile olacağını düşünüyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun, zor duruma düşen insanlara karşı duyarlılık gösteren milletimizin örnek çalışmaları, bu konudaki fedakarlıklarının daha da yoğunlaşması için hepimizin sorumluluk sahibi olduğuna inanıyorum diye konuştu.

iftarların her zaman birlik ve beraberliğin simgesi olduğunun altını çizen Büyükaslan,Bu tür etkinlikler birlik ve beraberliği geliştirmek adına büyük önem taşıyor. Önümüzdeki yıllarda bu gelenek devam edeceğine inanıyorum’’ şeklinde açıklama yaparak Ramazan dolayısıyla çok fazla konuşmayacağım. Burada toplanmamızın amacı olan iftarımızı birlikte açma geleneğini gerçekleştirmiş olduk. Allah önümüzdeki Ramazan ayında da böyle güzellikler hep birlikte nasip etsin. Her şey yoluna girer önce sağlık olsun. Yemeğimize katılan üyelerimize, çok teşekkür ediyor, hepinize hayırlı ramazanlar diliyoruz. Önümüzde Kadir gecesi var. Kadir gecenizi şimdiden kutluyorum’ açıklamasında bulundu.Kuranı Kerimin okunmasından sonra iftar sona erdi.