Okul önünde yapılan ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz şunları söyledi:
“Berkin Elvan İçin Aladağ’a Sürülen Öğretmenimize Sahip Çıkıyoruz
Değerli Basın ve Kamuoyuna;
Yolsuzluklarınızı, hırsızlıklarınızı, yasaklarınızı aklamayacağız, baskı soruşturma, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız, mücadeleye devam edeceğiz.

 Gezi parkı eylemleri esnasında evine ekmek almak üzere çıkan ve polisin hedef gözeterek attığı gaz fişeğiyle başından vurulan Berkin ELVAN 269. günün sonunda 11 Mart 2014 tarihinde yaşam mücadelesine yenik düşmüştü.
Henüz 15 yaşına yeni giren ve öğrenci olan Berkin ELVAN’ın ölüm nedenini 12 Mart 2014 tarihinde okul bahçesinde 7 kız öğrencinin sesiz oturma eylemiyle protesto etmesi sonucu; öğrencilere okul idaresinin gösterdiği sert tepki üzerine; Okulun Coğrafya Öğretmeni Faruk AĞAÇE; “Mısırlı, Suriyeli çocuklara ağlarsınız ama Berkin ELVAN’a ağlamazsınız.” demesi üzerine okul idaresi tutanak tutarak durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmiştir.
Berkin ELVAN’ın umuduna, ekmeğine ve öğrencilerine sahip çıkan Faruk Öğretmenin ifadesine başvurulmaksızın 5442 sayılı İl İdaresi Kanununa dayanarak anti-demokratik bir şekilde Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet’in isteği ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un oluruyla Aladağ’daki Pınar Madencilik Anadolu Lisesi’ne sürgün edilmiştir.
Öğretmenimizin Aladağ İlçesine sürgün edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu sürgün durduruluncaya kadar bu davanın takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.
AKP hükümeti, Gezi Parkı eylemleriyle simgeleşen toplumsal muhalefetin intikamını eğitim emekçilerinden, öğrencilerden almaya devam ediyor. Her yerde başlatılan cadı avı kapsamında; okullarımızda, üniversitelerimizde eğitim emekçilerine, öğrencilere dönük baskı, soruşturma ve cezalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.
Demokrasi, eşitlik ve insan onuruna yakışır yaşam mücadelesi veren herkesi susturmaya çalışan iktidar mekanizmasına teslim olmayacağımızı duyuruyoruz. Faruk öğretmen ile birlikte onlarca eğitim emekçisinin yaşamlarının soruşturma, sürgün ve cezalarla baskı altına alınmasına karşı susmuyor, mücadele etmeye devam ediyoruz.
Emek örgütleri olarak yıllardır sürdürmekte olduğumuz insan onurunu inciten, zedeleyen tüm anti-demokratik uygulamalara yani baskı, mobbing, soruşturma, cezalandırma, sürgün ve işten çıkarma gibi durumları kınıyoruz. Yeni bir dünya özlemi ile herkesi mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz.03-04-2014
Baskılarınız bizi yıldıramaz!”