Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Adana Ticaret Odası ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ve Genel Müdür İlhami Günsel'in Beyrut temasları ile başlayan proje, Lübnanlı turizmcilerin Kasım ayında Adana'da ağırlanmasıyla ilk aşamasını başarıyla tamamlamıştı. 50'den fazla Lübnanlı turizmcinin ve çok sayıda Adanalı turizmcinin katıldığı toplantılarda 189 adet ikili iş görüşmesi gerçekleştirilmiş ve iş bağlantıları yapılmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde görüşmeler ve teknik temaslar için Beyrut'a giden ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel, Lübnan'ın en büyük tur operatörü Nakhal ve özel havayolu Wings of Lebanon ile sponsorluk anlaşması yaptıklarını belirterek “İkinci aşama çalışmaları ile Beyrut-Adana hattının öneminin daha da artacak. Projemizi, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği ilk günden bu yana güçlü şekilde destekliyor” dedi. Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes de, projenin Türkiye-Lübnan ilişkileri açısından büyük önem taşıdığını belirterek "Haziran ayında Beyrut'u ziyaret edecek olan Adana turizm heyetinin bizzat Başbakan Saad Hariri tarafından kabul edilecek olması, Lübnan hükümetinin de projeye özel önem verdiğini gösteriyor" diye konuştu. 

Adana heyetinin Beyrut' a yapacağı ziyaretin ardından bir dizi önemli çalışma gerçekleşecek. Çalışmalar kapsamında Beyrut ve Adana destinasyonları için her iki şehirde karşılıklı açıkhava reklamları yapılacak, ayrıca çeşitli etkinliklerle gurme-kültür-eğlence-alışveriş-sağlık turizmi gelişimi için tanıtımlar organize edilecek.
Beyrut-Adana Turizm Köprüsü ve devamındaki Ticaret Köprüsü çalışmalarının başlamasından bu yana, Lübnanlı yatırımcı ve işadamlarının da Adana'ya ilgisi arttı. İki şehir arasında ticari hareketliliğin büyük ölçüde arttığı kaydedildi.