Türkiye’nin birçok yerinde faaliyet gösteren ve yine Çukurova Bilfen’le aynı misyon doğrultusunda Atatürk ilke ve inkılaplarına, laik eğitim sistemine bağlılığıyla bilinen Mektebim okullarıyla birleşilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kocaöz, velilerin okulun yeni yönetimiyle ilgili hiçbir endişe taşımadığını vurguladı.

“ÇAĞDAŞ GENÇLER YETİŞECEK”
Özel Çukurova Bilfen-Mektebim Okulları’nın hiçbir cemaat, grup ya da yabancı ülkeyle bağlantısının söz konusu olmadığını kaydeden Kocaöz, “Suudi Arabistan sermayeli SETKO, Mektebim Okulları sahiplerine ait Ümit Eğitim’in inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketinin yüzde 19.5’inin yatırım ortağıdır. SETKO’nun, Mektebim Okulları’nın eğitim yönüyle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Kaldı ki; Mektebim Okulları adını Atatürk’ün eğitim-öğretim sevgisinden ve kız çocuklarının okuma-yazmaya teşvik edilmesi için tahta başında bir çocuğumuza harf öğretirken görüntülendiği fotoğraf karesinden almıştır. Çukurova Bilfen ve Mektebim okulları aynı misyonda birleşmiş ve bundan sonra Çukurova Bilfen-Mektebim Okulları olarak eğitim-öğretimde Türkiye’ye çağdaş gençler yetiştirmeye devam edecektir” dedi.

“HİÇBİR ENDİŞE YOK”
Birleşmeden kaynaklı Bilfen’deki eğitim modelinin Türkiye’deki diğer Mektebim okullarına da taşınacağını ifade eden Kocaöz, “Mektebim Okulları’nın Araştırma-Geliştirme, ölçme-değerlendirme çalışmalarının yanı sıra uluslararası birikimleri de Bilfen’e yansıtılacak. Söylentilere kulak asmadan işimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bilfen, bundan sonraki süreçte Özel Çukurova Bilfen-Mektebim Okulları olarak emin adımlarla ilerleyecek. Öğrenciler ve velilerimiz, yeni dönemin çocuklarımız için daha vizyonel ve ilerici bir eğitim modelinin ortaya çıkacak olması nedeniyle mutluluklarını dile getirdi. Özellikle velilerimiz hiçbir endişe taşımıyor, aksine çocuklarının geleceğine daha çok katkı sunulacağı için memnuniyetlerini ifade ediyor. Bu da Çukurova Bilfen-Mektebim Okulları’nın doğru yolda olduğunu gösteriyor” diye konuştu.
Kanber Kocaöz, öğrencisi olsun veya olmasın tüm Adanalı velileri okula çay içmeye davet etti.