Adana’da nişanlısı ile gezerken cep telefonunu nehre düşüren 26 yaşındaki Emre Gürevin, telefonunu bulmak için suya girdi. Boğulma tehlikesi geçiren Gürevin’i kurtarmak isteyen 3 kişi de boğulma tehlikesi atlattı. Bir cep telefonu yüzünden ölmek üzereyken kurtarılan 4 kişi hastaneye kaldırıldı.
Kışla Mahallesi'nde oturan Emre Gürevin, 24 yaşındaki nişanlısı Şükran Aybal ile Seyhan Nehri kıyısına gezmeye gitti.
TELEFONONU NEHRE DÜŞÜRDÜ
Bir süre gezip sohbet eden nişanlı çift evlerine gitmek için Seyhan Nehri üzerindeki Gençlik Köprüsü’nde yürümeye başladı. Bu sırada Gürevin’in cep telefonu çaldı. Telefona bakmak isteyen Gürevin yeni aldığı telefonunu elinden suya düşürdü.
‘YETİŞİN NİŞANLIM BOĞULUYOR’
Bin liranın üzerinde bir fiyata aldığı telefonunu bulmak için suya atlayan Gürevin, aramalarına rağmen bulamadı. Yorgun düşen genç boğulma tehlikesi atlatınca, nişanlısı Aybal, “Yetişin nişanlım boğuluyor” diyerek çığlık attı.
ÖLÜMDEN DÖNDÜLER
Çevredeki vatandaşlar suya atlayıp Gürevin’i kurtarmak istedi. Suya önce
Yusuf Bilgin, ardından Ömer Faruk Karaağaç ile Mehmet Erdem girdi. 3’ü de boğulma tehlikesi geçirince, nehir kıyısında bulunan özel güvenlik ekipleri yardıma koştu. Güvenlikçiler getirdikleri halatı boğulmak üzere olan 4 kişiye uzattı. Bu arada, nehirde tekne lokanta işleten Serkan Çokan da kayığı ile halata tutunan 4 kişinin yanına gitti.
‘NE OLUR ÖLME?’
Kayığa bindirilen 4 kişi ölümden kurtarılıp kıyıya getirildi. Şükran Aybal, nişanlısının yanına koşup, “Emre gözünü aç, ne olur ölme?” diyerek ağladı. 1 telefon için ölümden dönen 4 kişi hastaneye kaldırıldı, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.