Uzun süredir pasif halde bulunana Seyhan Ülkü Ocağı Başkanlığına yıllardır Ülkücü Camianın saygısını ve sevgisini  kazanan Yüreğir Ülkü Ocağı  eski Başkanı Kürşat UZUNLULAR  getirildi. Törene MHP Adana İl Sekreteri Hüseyin KANAT, MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Başkan Yardımcısı Gökhan Tupa, MHP Sarıçam Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Adana Ülkü Ocakları Yöneticileri ve çok sayıda ülkücü katıldı.

Kuranı-Kerim okunması, saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından bir konuşma yapan Kürşat Uzunlular; “ Kutsal Ülkü davasına hizmet etme şerefini bana nasip eden Allah (c.c.) hamdolsun. Görevimi büyük davamıza hizmetinin yüksek olacağına inandığım şekilde büyük bir gayret içerisinde yüreteceğimi belirtmek isterim. Bana bu görevi layık gören Serhat Kanat Başkanımıza Teşekkür ederim. Başkanımızın teveccühlerini boşa çıkarmayacağımı belirtmek isterim “ dedi.
Uzunlular ;” “Milliyetçi-Ülkücü” camianın birlik ve dayanışması için bu günden itibaren  Seyhan’da var güçleriyle  çalışacaklarını  belirtti.
 

Adana Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Kanat ise yaptığı konuşmada  “Ülkücü, durağan, geride kalmış bir hayatın takipçisi değildir. İleriye doğru yol alan millet varlığının devamını ve başarısını hedeflemiş bir vizyonun yaşayan aktif bir temsilcisi olmalıdır. Elbette ki bu yol çileli ve meşakkatlidir.  Mücadele, adı üstünde, başa çıkmayı, aşmayı, çatışmayı, uğraşmayı, didişmeyi, çekişmeyi göze alabilmiş yüreklerin harcıdır“ dedi.
Kanat; “Türk Milleti’ni anlamak, sevmek bir gönül ve aşk işidir. Hissetmek ve adanmışlık ister. Yorulmak, vazgeçmek, bıkmak ve yarı yolda bırakmak asla yoktur. Ayırmak, dışlamak, ötekileştirmek bize son derece uzak ve yabancı kavramlardır. Ülkücülüğümüz dar ve kısa menzilli değildir. Ülkümüzün merkezinde tamamen insan vardır ve hedef de mutluluğa ve esenliğe ulaşmış fertlere ulaşabilmektir. Kutlu ceddimizin yönetiminde adalet, hakkaniyet ve şefkat vardır. Merhamet, hoşgörü ve vicdanlı olmak vardır. Türk Milleti’nin değerlerinin ahlaksızca peşkeş çekilmesine, omuz vermediği muazzam millet eserini harabeye çevirme cüretine sessiz kalmayacağız.  Bu gün iktidar ve Ana Muhalefet Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü bozacak çalışmalar içerisine girmektedir. Ülke’nin birliği ve bütünlüğünü sağlama noktasında görev üstlenen ülkücüler olarak toplumu bilinçlendirmek en önemli görevlerimizdendir. Bu amaçla Mahalli teşkilatlarımızı daha güçlü hale getirecek bir yapılanma içerisine girdik. Bu günden itibaren Adana’mızın 14 ilçesinde de teşkilatlanıyoruz. Adana’da dokunmayacağımız ulaşamayacağımız insan kalmayacak. Göreve atanan Kürşat UZUNLULAR  kardeşimize de başarılar dilerim. Allah (c.c.) yar ve yardımcısı olsun ”dedi.