Doğan Haber Ajansı’nın Bölge Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakan, alkış ve ıslıklarlar Erbil’i protesto eden grup adına konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Mikdat Öztürk, “Mehmet Ali Erbil cahil ise eğer, ‘Ben cahilim’ desin; ‘Halt ettim, boynumdan büyük bir laf ettim, suç benim değil, çocukluğumda babam Saadettin banan böyle öğretmişti’ desin ya da o ekranı bırakıp Kıbrıs kumarhanelerine gitsin veya Star TV bu yobazı taşımasın’ dedi.
İnönü Parkı’ndan Doğan Haber Ajansı (DHA) Bölge Müdürlüğü önüne kadar ıslıklarla ve alkışlarla Mehmet Ali Erbil’i protesto eden Adana Alevi Birliği’ne CHP il ve ilçe örgütleri, Adana Tabip Odası ve KESK de destek verdi.
DHA önünde hazırlanan basın metnini katılımcılar adına Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mikdat Öztürk okudu. “Bu ‘mum söndü’ sözünün ne anlama geldiğini hem biz Aleviler biliriz hem gerici, şeriatçı yobazlar hem de Mehmet Ali Erbil” diyen Öztürk, Alevilerin sürekli karalanmaya çalışıldığını söyledi. Öztürk, “Biz, ‘Barış, kardeşlik, birbirimizi anlama, dinleme, yakınlaşma’ dedikçe, Başbakan’dan başlayarak her düzeyden saygısız, sorumsuz, seviyesiz, sevimsiz kimseler bu tür karalamalarda bulunmaya görsünler. Biz Aleviler bu zihniyeti, bu örümcek kafayı iyi tanırız. Her türlü ahlaksızlığı, madrabazlığı, hokkabazlığı, reyting adına meslek edinen bu zavallılar, tarihsel olarak Yezit’ten, Muaviye’den, Nizam-ül Mülk’ten, Ebussuud Efendi’den, Yavuz’dan, Hızır Paşa’dan aldıkları mirası, şu modern çağda yineliyor ve büyütüyorlar. Kardeşlik duygularımızı zaafa uğratıyorlar. Kin ve nefret yayıyorlar” diye konuştu.
20 milyon Alevi’yi incitmeye, hakaret etmeye kimsenin hakkı ve haddi olmadığını dile getiren Öztürk, Türk halkına bu saldırıyı kınama ve protesto etme çağrısı yaptı. Öztürk, “Gazetecilik genel ilkeleri doğrultusunda yayın yapabilen üç-beş kanal kalmışken bir de Star TV  bu işlere alet olsun istemiyoruz. Mehmet Ali Erbil öylesine pişkin ki, akşam konuştuğu bir TV kanalında kendisini protesto edenleri ‘birkaç prokovatör’ olarak nitelemiştir. Yakışır kendisine ne de olsa ‘mum söndürücü’dür” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından katılımcılar alkışlarla ve ıslıklarla bir süre Erbil’i protesto etti. DHA’nın bulunduğu binanın girişine siyah çelenk bırakıldıktan sonra katılımcılar sessizce dağıldı.