Kurucu başkan Ayhan Ongun’un açış konuşmasıyla başlayan kongrede, altı aylık dönemde yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verildi. Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerinin seçimiyle birlikte genel kuruldan bir üst kuruluşa katılabilmek için yetki de alındı.

Üye sayısının artırılması, yarımadada bulunan Adanalı ve Çukurovalıların tespitiyle dernek için uygun bir yer kiralanması, Adana’daki kamu kurum ve kuruluşlarıyla, yerel yönetimlerle de sıkı diyalog içinde olunması kararlaştırıldı.

Türkiye de kurulan 5. Adanalılar Derneği olan Bader’in(Bodrum Adanalılar Derneği) diğer hemşeri dernekleriyle de temas halinde olması ve ilk fırsatta İzmir Adanalılar derneğiyle ortak bir toplantı organize edilmesi önerildi.

Yapılan seçimlerin ardından Yönetim Kurulu Asil ve yedek üyeliklerine

Ayhan Ongun, Yaşar Çelikan, Kadir Sevindik, Erol İşisağ, senem Dağoğlu, hasan Karadeniz, Mehmet Cura, Necdet Pişirici, Orhan Taşlardan, Nurcan Aslan,

Denetleme kurulu asil ve yedek üyeliklerine; Ahmet Yağmur, Uğur Taşkın, Semih Biçer, Adil Güleryüz, Gökhan Türker, Şenol Yoleri seçildiler.

Yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Ayhan Ongun kongre sonrası görüşlerini şöyle açıkladı.

“Bodrum Adanalılar Derneği olarak kurulalı altı ay bile olmadan bölgede tanınan, ilgi gören bir Sivil Toplum Kuruluşu haline geldik. Yarımada da yerleşik olarak yaşayanların dışında yaz aylarında çok sayıda Adanalı Bodrum’u tercih etmektedir. Gerek yerleşik Adanalılar, gerekse yaz aylarında gelenler ve tatilciler için her sorunlarında başvuracakları bir adres olmaya çalışacağız. Zaten var olan hemşerilik ve dayanışma kültürünü daha da geliştirerek, Bodrum da yaşamanın bir ayrıcalık olduğu gerçeğini de unutmadan, ilkel bölgecilik anlayışından uzak, Bodrum da yaşayan tüm yurttaşlarımızla birlikte bir dünya kenti olan Bodrum da yaşamanın hazzını hemşerilerimizle birlikte tadacağız. Adana nın tarihini, kültürünü, geleneklerini unutturmadan, gelecek kuşaklara aktarmak ve Bodrum da yaşayanlara Adana’yı tanıtmak için değişik organizasyonlar düzenleyeceğiz. Adana da bulunan mülki erkanı ve yerel yöneticileri, meslek odası ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerini Bodrum da ağırlamak istiyoruz.”