Bitez Ambrosia Hotel de bir araya gelen dernek üyeleri hem sohbet etme, hem de daha yakından tanışma olanağı buldular. Neşeli ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemeğe katılanlar, bu toplantıların her ay düzenli olarak yapılmasını talep ettiler.

            Yemekle ilgili görüşlerini açıklayan dernek başkanı Ayhan Ongun, şunları söyledi:

            “Bodrum, giderek bir dünya kenti haline gelmektedir. Biz Bodrum da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu biliyoruz. Ancak Adanalılar ve Çukurova’dan gelip yerleşenler Adanalı Bodrum lular olmanın gurur ve hazzını da birlikte yaşıyoruz. Alışılagelmiş klasik hemşeri derneklerinden farklı olarak, tüm siyasi önyargılardan arınmış, bölge şövenizmi ve,lokal dernekçiliği yapmayan bir.anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

            Bodruma Çukurova’nın sıcaklığını, tarihini,  kültürünü, bu arada özellikle de yemeklerini tanıtmaya çalışacağız. Çok sayıda yerleşik hemşerimizin yanında yaz aylarında Bodruma gelen Adanalıların da sorunlarıyla ilgilenecek, yardımcı olacak bir Sivil Toplum Örgütü olmayı amaçladık.

            Bu yemekle başlayan aktivitelerimiz devam edecek, en kısa zamanda Bodrumlu komşularımıza tanıtmak amacıyla, Adana’ya bir gezi düzenleyeceğiz.

            Derneğimizin kuruluşunda emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyor, Bodrum da yaşayan tüm Adanalıları ve Adana dostlarını aramızda görmek istiyoruz.”