Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi 40 yılı aşkın geçmişiyle Türk tarım ve hayvancılığına katkı koyan köklü fakültelerin başında geliyor... Fakültenin Zootekni Bölümü ise bu yıl en çok tercih edilecek avantajlı bölümlerden biri olma özeliğine sahip. Çünkü Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) 21 üniversitede bulunan Zootekni Bölümü sayısını bu yıl 11 üniversiteye düşürerek kontenjanları azaltması, Çukurova Üniversitesi Zootekni’yi daha da önemli ve ayrıcalıklı kıldı. Bölge Üniversiteleri arasında tek bölüm haline gelen Çukurova Üniversitesi Zootekni Bölümü öğrencilere eşsiz fırsat ve olanaklar sunuyor…

 

Çukurova Üniversitesi Zootekni Bölümü, Bölge Üniversitelerindeki Tek Bölüm…

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu yaptığı açıklamada, son yıllarda Ziraat Fakültelerinin Zootekni Bölümlerinde ciddi artış gözlendiğini belirterek YÖK’ün bu sene çok yüksek sayıda olan kontenjanları aşağı indirerek, 21 üniversitede yer alan Zootekni Bölümünü 11 üniversiteye dağıttığını söyledi. Bölge üniversitelerinde bu bölümün kapanarak sadece Çukurova Üniversitesi Zootekni Bölümü’nün öğrenci alabildiğini belirten Prof. Dr. Kutlu, Çukurova Üniversitesi Zootekni Bölümü’nü seçecek öğrenciler için alt yapı imkanlarını daha da geliştirdiklerini söyledi.

 

“Türkiye’de Bu Kapsamda Çiftliğe Sahip Zootekni Bölümü Yok.”

Doğal yaşamla iç içe bir öğrenim merkezi olan Çukurova Üniversitesi’nde 15 bin dönüm alanda kurulu Araştırma ve Uygulama Çiftliği ile Çukurova Zootekni Bölümü’nün, Türkiye’nin tek tesislerinden birine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, evrensel insanlık değerlerini benimseyen bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Çukurova Üniversitesi’nin akademisyenlerinden, öğrencilerinden ve mezunlarından aldığı güçle aydınlık bir geleceğe ışık tutuğunu söyledi. Bereketli topraklar üzerine kurulan Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü’nün ülkemizin en büyük, en güzel üniversite kampüslerinden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kutlu, bu kampüs içerisinde yer alan Araştırma Uygulama Çiftliği ile Zootekni Bölümü’ne gelecek öğrencilerin masa başında derslerden çok uygulamalı olarak sahada eğitim göreceklerini söyledi.

 

“Güçlü Akademik Kadrosu ve Yurt Dışı Olanakları ile Türkiye’nin En İyi Zootekni Bölümüyüz.”

Prof. Dr. Kutlu, akademik kadrosu ile de Çukurova Üniversitesi Zootekni Bölümü’nün ayrıcalıklı olduğunu belirterek 11 Profesör, 1 Doçent ve 1 Yardımcı Doçent olmak üzere 13 öğretim üyesiyle eğitim öğretim verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Kutlu, bölge üniversitelerinde bu sayıda akademik kadronun olmadığını da ifade ederek, Yurt dışı olanakları ve bölüm mezunlarının istihdam olanakları hakkında şunları kaydetti;

“Bölümümüz AB Socrates- Erasmus programı çerçevesinde Avrupa Birliği üyesi pek çok üniversite ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yürütüyor. Ayrıca ADB, Asya ve Ortadoğu’daki pek çok üniversite ve araştırma kuruluşu ile ikili ve çoklu işbirliği yapıyoruz. Öğrencilerin bizi tercih etmesi için pek çok sebep var. Ülkenin en güzel kampüsüne sahip olmamızın yanı sıra Türkiye’de hiçbir üniversite olmayan Araştırma Uygulama Çiftliğine sahip olmamız ve öğrencilerimiz burada uygulamalı eğitim alıyor olması Çukurova Üniversitesi Zootekni Bölümü’nü en ayrıcalıklı kılan özellik.”

 

“Başarılı Öğrencilere İş İmkânını Biz Sağlıyoruz.”

“Bu zenginlik Türkiye’deki hiçbir Ziraat Fakültesinde yok. Bundan dolayı da bölümüzün yurt dışı bağlantıları çok iyi. Bu kapsamda çok önemli yurt dışı projelerde görev alıyoruz. Öğrencilerde bu yurt dışı projelerde bize destek veriyor. Yurt içi ve yurt dışı sağladığımız desteklerle de başarılı öğrencilerimize uzun süreli burs veriyoruz. Aynı zamanda başarılı öğrencilerimizin iş garantisini de biz sağlıyoruz. Biraz önce de belirttiğim gibi öğrencilerin bizim bölümümüzü tercih etmesi için bir çok neden… Lokasyon olarak Türkiye’nin merkezinde değiliz ama  dünyanın merkezindeyiz…”