Adana'da mahalleye içme suyu sağlayan ana borunun patlaması sonucu çevredeki evler, sokak ve cadde sular altında kaldı. Suların evlere dolması sonucu eşyalar hasar gördü.

Olay, saat 01. 30 sıralarında Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzeri Kazım Başer Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalleye içme suyu sağlayan ana boru, basınca dayanamayarak patlamayınca asfalt yolda büyük bir çukur oluştu. Patlamanın etkisiyle fışkıran sular mahalle aralarında sokak seviyesinin altında kalan evlerin içine doldu.

Mahalle sakinlerinin polis ekiplerine haber vermesiyle, yaklaşık 1 saat boyunca akan içme suyu, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) görevlilerinin vanayı kapatmasıyla kesildi. Evlerinin içi su dolan mahalle sakinleri kendi çabalarıyla, Aski ekipleri de vidanjör aracı ile evlerin içinde ve sokakta dolan suları tahliye etti. Evleri su dolan mahalle sakinleri eşyalarının zarar görmesiyle zor durumda kaldı.

Yolda büyük bir çukur oluşurken, yol trafiğe kapatılarak patlağın ve yoldaki çukurun onarılması için Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) görevlileri çalışma başlattı.