Çukurova İMKB İlkokulu ile Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen Kedi Evi projesi ile sokaklarda yaşayan yüzlerce kedi sıcak ve mutlu bir ortamda yaşama şansına kavuştu.

16 Ocak 2018 tarihinde Seyhan 3 Nolu Park İçerisinde bulunan Hayvan Hakları Merkezinde açılışı yapılan Ponçik Kedi Evinde; sokak kedilerinin beslenmesi, tedavisi ve bakımları yapılıyor. Adana Valiliği, Cumhuriyet Savcılığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi, Orman Su İşleri 7 Bölge Müdürlüğü, Orman Su İşleri Adana Şube Müdürlüğü, Veteriner Odası Başkanlığı ve Denetimi Serbestlik Müdürlüğünün katılımı ile gerçekleşen Ponçik Kedi Evi açılışı, hayvan hakları savunucuları tarafından da büyük bir sevinçle karşılanmıştı.

Çukurova İMKB İlkokulu Müdürü Uğur Akça, Okul Aile Birliği ve duyarlı öğretmenlerin özverili çabaları ile yaptırılan Ponçik Kedi evi, çocuklara hayvan sevgisinin verilmesi ve yaşam hakkına saygı anlamında örnek ve anlamlı bir çalışma.

Yapılan bu anlamlı proje ile yağmurda ve soğuk havalarda sığınacak yer bulamayan onlarca sokak kedisi, Ponçik Kedi evine sığınarak yaşama tutunuyor.

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım; Çukurova İMKB İlkokulu Müdürü Uğur Akça ve Okul Aile Birliği’nin yaptığı bu anlamlı projeyi Türkiye’de tüm eğitim kurumlarının örnek alması gerektiğini belirterek, Çukurova İMKB İlkokulu ile daha kapsamlı projeler yapacaklarını ve duyarlılıklarından dolayı Çukurova İMKB İlkokulu Müdürü Uğur Akça, Okul Aile Birliği ve duyarlı öğretmenlere teşekkür ettiklerini belirtti.