Bu yıl daha geniş katılımlı ve daha renkli geçmesi beklenen 2’nci Portakal Çiçeği Karnavalı için dün düzenlenen tanıtım toplantısına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yle birlikte Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Zeydan Karalar (Seyhan), Mahmut Çelikcan (Yüreğir) ve Bilal Uludağ (Sarıçam) da katıldı. “Nisan’da Adana’da” diyerek başlattıkları karnavalın hayat bulduğunu ve tüm Türkiye’de yankılanan ilk ve en büyük sivil inisiyatif olduğunu belirten karnavalın fikir babası Ali Haydar Bozkurt, “Karnavalın tek sahibi Adana ve Adanalılardır” diye konuştu.

 

ADANA İÇİN ORTAK HAREKET

 

Böylesine güzel bir etkinliğin bir tarafından yer almaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Adana’mızın tanıtımına büyük katkı yapacağına inandığım Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Adana lobisinin oluşması için de hem bir ilk adım hem de umut olmasını diliyorum. Seçim çalışmalarım sırasında da vurguladığım gibi Adana ve Adanalılar söz konusu olduğunda siyasi ayrımları bir kenara bırakabilmeli ve seçilmişleri ve atanmış bürokratlarıyla hepimiz el ele verip Adana’yı kalkındırmak için ortak hareket edebilmeliyiz” diye konuştu.

 

İLK KEZ HEPSİ EL ELE VERDİ

 

Diğer başkanların da görüşlerini paylaştığı toplantıda son sözü alan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, festivalin temel yaklaşımının sevgi, kardeşlik ve barış olduğunu vurgulamaya özen gösterdi. Portakal Çiçeği Karnavalı’nın herhangi bir kurum, kuruluş, resmi ya da özel bir şirket tarafından düzenlenmediğini ve halkın başlattığı bir inisiyatif olduğu için de Türkiye’nin en özgün karnavalı olduğuna dikkat çeken Vali Coş, “Bu karnaval aramızdaki kimi suni ayrımları kaldırmak için iyi bir fırsattır” dedi. Toplantıya katılan tüm başkanlar ve Vali Coş ilk kez Adana ve Adanalılık için el ele çok özel bir fotoğraf karesinde buluştular.