SONER KAN

ADANA – Adana’da vatan savunmasında şehit düşen polis ve askerlerle birlikte gazilere düzenlenen törenle ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Gözyaşlarının sel olup aktığı törende, görev yaptığı hastanede terör örgütü üyesince başına sıktığı tek kurşunla şehit düşen polis memuru Tuncay Akyüz’ün babası Abdurrahman Nafiz Akyüz, törende; “Yeter artık, bitsin bu terör” diye isyan etti, sinir krizi geçirip bayıldı.

 

MADALYALAR SAHİBİNİ BULDU

Bakanlar Kurulu kararınca ‘Devlet Övünç Madalyası’na layık görülen şehit polis ve jandarmaların yakınları ile gazilere, Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle madalyaları takdim edildi. Törene; Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de katıldı.

 

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Törende ‘Devlet Övünç Madalyası’na layık görülen; şehit jandarma başçavuş Mehmet Çapar, jandarma üstçavuş Bekir Çavuş, kıdemli çavuş Mehmet Doğan, uzman çavuşlar Erdal Tekin ve Yusuf Seyhan, şehit polis memuru Tuncay Akyüz’ün yanı sıra gazi olan uzman çavuş Gökhan Doğan, polis memuru Fethi Çataldaş ve mahalle bekçisi merhum Adil Işık ile ilgili kısa bir sunum yapıldı. Bu esnada salonda bulunan şehit ve gazi yakınları gözyaşına boğuldu.

 

YETER ARTIK BİTSİN BU TERÖR

Herhangi bir açılış konuşmasının yapılmadığı töreni eşi, gelini ve torunları ile birlikte takip eden şehit babası Abdurrahman Nafiz Akyüz, “Yeter artık, yeter” diye isyan edip, gözyaşlarına hakim olamadı. “Yeter artık, bitsin bu terör. Kalleşler. Yavrumu aldılar benden. Dayanamıyorum artık” dedi. Fenalaşan Akyüz’e ilk müdahalede bulunan sağlık görevlileri, daha sonra şehit babasını salon dışına çıkarttı. Daha sonra da ödül törenine geçildi.

 

BABASININ MADALYASINI TAKTI

Vali Hüseyin Avni Coş, şehit yakınları ve gazilere madalyalarını takti. Şehit polis memuru Tuncay Akyüz’ün ‘Devlet Övünç Madalyası’nı ise, babası öldüğünde henüz 3 aylık olan kızı Zeynep Akyüz’e takıldı. Eşit eşi Kübra Akyüz, metanetini korumaya çalışırken, baba Abdurrahman Nafiz Akyüz de, tedavisinin ardından tören salonuna dönüp, sahnedeki madalya takdim etkinliğine katıldı.

 

HAİN SALDIRIDA ŞEHİT DÜŞTÜ

Öte yandan, Abdurrahman Nafiz Akyüz’ün 26 yaşında şehit düşen oğlu Tuncay Akyüz, 22 Eylül 2012 tarihinde görev yaptığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde nöbet tutarken, arkasından sessizce yaklaşan terörist tarafından başına sıkılan bir el ateş sonucu şehit düşmüştü. Saldırı gerçekleştirdiği öne sürülen terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda yer alan Haydar Sözdar ise, yine bir teröristin cenaze töreninde görüntülenmişti.

 

FOTOĞRAF ALTI:

Adana’da vatan savunmasında şehit düşen polis ve askerlerin aileleri ile birlikte gazilere de ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Törende gözyaşları sel olup akarken, şehit babası Abdurrahman Nafiz Akyüz, sinir krizi geçirip, “Yeter artık, yeter. Bitsin bu terör” diye isyan etti.