Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi Hüseyin İyiyürek, yalan sözlerle ev vaadinde bulunan bir derneğin alenen suç işlediğini belirterek, ”Suç duyurusunda bulunacağız. Hukuki yollarla emeklilerin hakkını koruyacağız.” dedi.

Aynı derneğin Yüreğir İlçe Başkanı Nakış Kocatürk ile dernek binasında basın toplantısı düzenleyen İyiyürek, gelişmeler hakkında bilgi verdi. Dernek üyelerinin de ilgiyle izlediği toplantıda konuşan İyiyürek, görüşlerini şöyle ifade etti:

“Emekli olduktan sonra rahat bir yaşam sürmek isteyen emeklilerimizin en büyük hayali bir ev sahibi olabilmesidir. Çeşitli sıkıntılardan dolayı henüz ev sahibi olamayan emeklilerimize Türkiye Emekliler Derneği Genel merkezimiz bir girişimde bulunmuştur. Genel Başkanımız Sayın Kazım Ergun bununla ilgili bir çalışma başlattı. TOKİ ile irtibata geçildi. Bu çalışma sürecine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da katıldı ve projemize sıcak baktı.

Genel Başkanımız bu gelişmeler üzerine şöyle dedi: Aile Bakanlığı’nın güçlü desteğiyle, TOKİ’nin yurt çapında önemli bir konut atağı başlatarak emeklilerimizi çok uygun şartlarla ödeyebilecekleri modern konutların sahibi yapmak arzusundayız. Umuyor ve diliyoruz ki, genel seçimler öncesi büyük oranda yol almış oluruz ve emeklilerimize en güzel müjdeyi vermek bizlere nasip olur.

Hal böyle iken, ne yazık ki Adana’da Çukurova Tüm Emekliler Derneği yalan  vaatlerle üye kaydı yapmaktadır. Hatta bu derneğin Adana şubesi bile böyle bir şeyin olmadığını ifade ediyor. Tüm bu gelişmelere rağmen Çukurova Tüm Emekliler Derneği her şeyi bir kenara itmiş ve “Bize üye olun. Sizi ev sahibi yapacağız. Sizlere 3+1 ev vereceğiz.” sözleriyle, ev hayali olan emeklileri kandırmaktadır. Bunları bize gelen şikayetlerden öğrenmiş bulunmaktayız. Bundan dolayı da böyle bir basın toplantısı düzenleme zorunluluğu hissedilmiştir. TOKİ evleri 2+1 olarak yapılmakta 3+1 TOKİ evleri yapılmamaktadır. Hatta bu dernek başkanı derneğe kayıtlı hiç bir arsaları olmadığı halde üyelere arsa dahi göstermektedirl

“DERNEKÇİLİKTE YALAN OLMAZ”

Dernek faaliyetleri dürüstlük üzerine tesis edilir. İnsanların umudunu sömürerek, bazı çıkarlar peşinde koşulmasını doğru bulmuyoruz. Yalan söyleyerek emeklileri kandırmanın yolunu tutanlara şu atasözümüzü hatırlatıyoruz:

Lafla, peynir gemisi yürümez. Yani söylediklerinle, icraatın örtüşmeli. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. TOKİ konusunda Batman ve Şanlıurfa şubelerine yaptırılan TOKİ evleri örnektir.

“BİZ KORKARIZ”

Biz, Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi yönetimi olarak yalandan dolandan korkar, çekiniriz. Kimsenin umudunu sömürerek bir adım atmayız. Çünkü böyle bir hal hem insan nezdinde, hem de Allan nazarında büyük bir günahtır ve kul hakkına girer ki, biz bundan ziyadesiyle kaçarız.

Ancak, bize gelen şikayetler  adı geçen derneğin bunu düşünmeden hareket ettiğini ortaya çıkarmıştır. Bize gelen üyeler, ”Bu dernek 3+1 ev vereceğini söylüyor.” diyor ve biz de onlara bunların tamamen yalan olduğunu ifade ediyoruz.

Dernekçilikte yalan olmaz. Çünkü, bir gün gelir o yalan sözler üyeler tarafından size bir şamar olarak geri döner ve ”Hani ev verecektiniz?” diye hesap sorar. Burada üyelerin vebalini aldığınız gibi, güvenini de yitirirsiniz ki, Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin.”

“VALİLİĞE BAŞVURDUK”

İyiyürek, son olarak, TOKİ’nin Türkiye Emekliler Derneği Batman ve Şanlıurfa Şubeleri’ne valilik kanalıyla yaptığı ekonomik ev modellerini de örnek göstererek,”46 bin üyesi bulunan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi olarak, evi olmayan üyelerimizin aşırı talepleri nedeniyle konut sahibi yapılabilmesi amacıyla Milli Emlak arazilerinden TOKİ Genel Müdürlüğü’ne aktarılmasını da Adana Valiliği’mizden talep ediyoruz.”dedi. 

Bu Haber Emeklileri sevindirdi

Tüm Emekliler Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve yetimleri Derneği Adana Çukurova Şube'den yanıt

Öte Yandan Tüm Emekliler Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve yetimleri Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya ise Emeklilere ev verilmesi konusundaki girişimlerinin yasal dayanağını belirtti. Kaya, yaptıkları yasal başvurularla emeklilere ev verilmesi için gerekli girişimlerin yapıldığını belirttiler. 
İş te o belgeler