Bu yasak uyarısı, Buyükşehir Belediyesinin traktör gibi araçlarla taşıma yapması "yasak uyarısı Büyükşehir'e mi" yorumlarına neden oldu. 
İşte Adana valiliğinin konuyla ilgili resmi açıklaması;

İl Emniyet Müdürlüğü’nce verilen bilgilere göre; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/1-g maddesinde "Araçların yük üzerine veya araç dışına yolcu bindirilmesi yasaktır" hüküm bulunmakta olup, ayrıca Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 129. maddesinde ise "Araçların çamurluk, basamak, karoser kenarı, sürücü mahallinin veya aracın üstü, bagaj merdiveni gibi dış kısımlarında insan taşınamaz" şeklinde düzenleme yapılmıştır.

Ancak bazı kurumların çalışmalarında kullanılan Kamyon-Kamyonet veya Traktör gibi araçların üzerinde- dışında yolcu taşıdıkları müşahede edilmiştir.

Kurumlara ait araçların trafik kurallarına uygun kullanılması hususunda azami özenin gösterilmesi ve vatandaşlarımıza bu konuda örnek olmaları gerektiği unutulmamalıdır.

Bu bağlamda, çalışmalarda kullanılan araçların yükleri üzerine veya araçların dışına kesinlikle yolcu alınmaması, aksine hareket edilmesi halinde Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/1-g maddesi gereği 639,00 TL. idari para cezasının tatbik edileceği ve ilgili kurum idarecileri hakkında da yasal işlem yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                          A D A N A  V A L İ L İ Ğ İ