Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın Mersin'de gerçekleştirilen bölge finalinde Özel Burç Çukurova Orta Okulu, matematik alanında iki projesiyle ödüllendirilerek, Ankara'da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandılar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen Mersin Bölge Sergisi kapanışı ve final ödül töreninde Özel Burç Çukurova Ortaokulu öğrencileri gerçekleştirdikleri özverili çalışmanın sonucunu aldılar. Burç öğrencilerinin projeleri, Mersin, Adana ,Hatay, Gaziantep, K.maraş, Osmaniye, Kilis ve Karaman illerinden katılan 26.953 proje arasından seçilerek, önemli bir başarı elde edildi.

 

Okulun öğrencilerinden Oğuzhan Tok ve Enes Arı'nın, danışman öğretmenleri Özgür Tokat nezaretinde hazırladıkları Üçgenler için teknik bir inceleme (kenar-kenar ilişkisi) adlı projeleri ile Mahmut Ayan adlı öğrencinin danışman öğretmen Emrah Türkmen nezaretinde hazırladığı ''Açı içindeki kareler'' adlı proje çalışması dereceye girerek, ödüllendirildi. Her iki proje de 7-8 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak Türkiye final sergisine katılmaya hak kazandı.

 

Törende, Burç Çukurova Orta Okulu öğrencilerine ödüllerini, TÜBİTAK Araştırma Projeleri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ile Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş verdi.

Özel Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, alınan sonucun tesadüf olmadığını, yoğun bir emeğin sonucu olduğunu belirterek, ''Hem öğrencilerimizi, hem de onlara rehberlik eden çok değerli öğretmenlerimizi kutluyorum. Dileğimiz, Ankara'daki yarışmadan Adana'ya yine ödül getirmektir'' dedi.